- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
menu > usługi orange > lokalizacja
Cześć,
chciałbym zapytać i prosić o wyjaśnienie, w telefonie xperia M2 usługi orange > lokalizacja czemu po wpisaniu numeru telefonu "jakiegoś" lub "swojego" przychodzą w olbrzymich ilościach sms treści:
Usługa "Blokada SMS Specjalny" jest aktywna, nie można wysłać SMS premium. Blokadę można wyłączyć przez Mój Orange na www.orange.pl/mojorange
dlaczego nie przyjdzie jeden z taką informacją tylko przyszło mi 80-parę i pewnie by przychodziły nadal, przerwanie przychodzenia sms'ów tej treści możliwe jest dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefonu ??? czy te sms są płatne to jest jakieś naciąganie, jak mam to rozumieć? - sprawdzone na dwóch telefonach w obu przypadkach taki sam efekt....
jak by ktoś miał jakieś sugestie to napiszcie
dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
alek_k napisał(-a):Cześć,
chciałbym zapytać i prosić o wyjaśnienie, w telefonie xperia M2 usługi orange > lokalizacja czemu po wpisaniu numeru telefonu "jakiegoś" lub "swojego" przychodzą w olbrzymich ilościach sms treści:
Usługa "Blokada SMS Specjalny" jest aktywna, nie można wysłać SMS premium. Blokadę można wyłączyć przez Mój Orange na www.orange.pl/mojorange
dlaczego nie przyjdzie jeden z taką informacją tylko przyszło mi 80-parę i pewnie by przychodziły nadal, przerwanie przychodzenia sms'ów tej treści możliwe jest dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu telefonu ??? czy te sms są płatne to jest jakieś naciąganie, jak mam to rozumieć? - sprawdzone na dwóch telefonach w obu przypadkach taki sam efekt....
jak by ktoś miał jakieś sugestie to napiszcie
dzięki
Są darmowe. Jakiś błąd w systemie, jeśli problem się powtarza zgłoś to do BOK. Z drugiej strony, jeśli masz blokadę na smsy premium, to takich nie wysyłaj.
Edit: Gdzie wchodzisz w te usługi, na stronie orange w telefonie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Druga opcja dodatkowo do sprawdzenia to poprawne zamknięcie przeglądarki w telefonie i wszystkich procesów z tym związanych (bo być może strona sama się odświeża na urządzeniu). Jak nie wiesz jak to zrobić, wystarczy ponownie uruchomić telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to nie jest w żadej przeglądarce to jest w menu głównym (alfabetycznie), w trzecim oknie (po przewinięciu) jest "Usługi Orange" i po kliknięciu do wyboru:
rozrywka
informacje
lokalizacja > Gdzie jesteście > zlokalizuj << tutaj wpisuję nr telefonu
payback
dlaczego przychodzą sms'y w olbrzymiej ilości? a na zaprzestanie otrzymywania sms'ów pomaga reset telefonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś