- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od jakiegoś tygodnia doświadczam problemu (narazie w jednej lokalizacji w Pile), że różnych użytkowników z różnych sieci dziwnie słyszę - metaliczny / zniekształcony głos. Poprawę zauważyłem, gdy wyłączyłe VoLTE. Czy macie podobne problemy? Posiadam iPhona od 1,5 miesiąca i problem dopiero teraz sie ujawnił. Powiedzmy, że od momentu ios 13.3 - ale nie wiem czy to ma wpły.
Widziałem tematy, że takie rzeczy dzieją się w iphonach 11 i 11 pro.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już wyjaśniłem problem z operatorem. Wg informacji operatora moj BTS jest przeciążony w paśmie LTE - za dużo urządzeń zalogowanych. Także wyłącznie VoLTE rozwiązuje problem (testowałem).
Wszyscy, którzy mają problem w danej lokalizacji z metalicznym głoswem lub zacinanie się rozmowy, to możliwe, że pomoże wyłączenie VoLTE i rozmowa przez 3G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zniekształcenie głosu podczas rozmów - iPhone X
Może chodzi o nowy kodek dźwięku EVS, którym Orange właśnie zaczęło się chwalić:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/mamy-kodek-evs-dla-iphonow-11/
Proponuję kontakt z BOK: 510 100 100 lub napisać na czacie: https://www.orange.pl/view/kontakt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko nowy kodek EVS nie został wprowadzony do starszych iPhonów tj. X i XS.
A ja posiadam X. No ale można stwierdzić, że od momentu jak wszedł EVS, zaczeły mi się te problemy. Nie wiem czy to dobry trop, ale jakaś zależność jest...
Edit: ponadto zauważyłem, że strasznie słabą mam prędkość neta w swojej lokalizacji, gdy to się dzieję.
Czasami dochodzi do 100 mbit, a teraz ledwo 2 mbity
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Malinnn87 robiłeś reset ustawień Danych Mobilnych, może tam tkwi problem, drastyczna opcja to reset d fabrycznych, kodeki kodekami, ale to nie normalny objaw w fonie > ta jakość dżwięku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już wyjaśniłem problem z operatorem. Wg informacji operatora moj BTS jest przeciążony w paśmie LTE - za dużo urządzeń zalogowanych. Także wyłącznie VoLTE rozwiązuje problem (testowałem).
Wszyscy, którzy mają problem w danej lokalizacji z metalicznym głoswem lub zacinanie się rozmowy, to możliwe, że pomoże wyłączenie VoLTE i rozmowa przez 3G.