Zasięg 5g, Zgorzelec

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 29
  • 0

Zasięg 5g, Zgorzelec

Hej,
czy Wy też macie słaby 5g w Zgorzelcu? Korzystam przede wszystkim na ul. Moniuszki (https://polskiekodypocztowe.pl/miejscowosc/zgorzelec,0225021/ulica/moniuszki-stanislawa)
Czy coś może wiadomo kiedy sygnał się poprawi?

W zasadzie to mam wrażenie, że zaraz po wprowadzeniu było całkiem ok, ale teraz to muszę siedzieć przy oknie aby faktycznie mieć 5g

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Zasięg 5g, Zgorzelec

W takim razie jedyne co możesz zrobić to zainwestować w zewnętrzny modem 5G.  

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 ODPOW. 14

• 3782
  • 17343
  • 95

Zasięg 5g, Zgorzelec

W takim razie jedyne co możesz zrobić to zainwestować w zewnętrzny modem 5G.  

• 6
  • 29
  • 0

Zasięg 5g, Zgorzelec

o modemie 5g myślałem, ale to aby mieć jak wyjadę do teściów a nie w domu 😄 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Zasięg 5g, Zgorzelec

To dwie różne sprawy. Modem stacjonarny zewnętrzny to całkiem pokaźne urządzenie i cel mu też przyświeca światlejszy niż zdajesz się zakładać. A do teściów pewnie myślisz o czymś przenośnym - ale takie to raczej samego telefonu nie przebiją, są raczej do dzielenia się swoim internetem z innymi niż do wspomagania niedostatków zasięgu.

• 6
  • 29
  • 0

Zasięg 5g, Zgorzelec

masz rację, nie doczytałem.
Taki stacjonarny to raczej nie jest coś co potrzebuję. W domu mam internet po kablu, ale sygnał wi-fi nie jest wszędzie aż tak dobry, no i zdarzają się awarie, więc wtedy 5g w telefonie się przydaje

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Zasięg 5g, Zgorzelec

@tew31  pisałeś, że na początku było ok. Może to jakaś awaria albo przeciążenia nadajnika.

• 3782
  • 17343
  • 95

Zasięg 5g, Zgorzelec

Ale z w zasadzie nie masz możliwości "polepszenia" sobię zasięgu na telefonie.  Zewnętrzny modem 5G możesz sobię połączyć z internetem stacjonarnym jako backup. Taka renduntacja jest dość powszechna i jeżeli ci zależy na 100% działającem necie nieodzowna. Co do wifi, to po prostu musisz zastosować kolejne punkty podstępu.

• 6
  • 29
  • 0

Zasięg 5g, Zgorzelec

@Glut nie wydaje mi się, żeby to była awaria, bo nie jest tak, że sygnału nie mam, ale mam wrażenie, że kiedyś miałem praktycznie w całym domu dobry sygnał, a teraz muszę się pilnować aby być w miarę blisko okna 😄 Nie wiem, ale może to kwestia tego, że zmieniły się w między czasie jakieś ustawienia nadajników albo zwiększyła się liczba użytkowników. 

• 3782
  • 17343
  • 95

Zasięg 5g, Zgorzelec

A nie jest tak, że łapiesz zasięg z innego nadajnika, niż najbliższego?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Zasięg 5g, Zgorzelec

@tew31  skoro jest gorzej to awaria nie jest wykluczona.