- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Xiaomi - VoLTE i jeszcze jedno
Mojego RN9pro i RN9 nie ma na oficjalnej liście ale ostatnio dostały Androida 11 i wskoczyło. Nawet przywitanie w usłudze dostałem. Proponuję przełączyć region w telefonie na Szwajcarię i poczekać na aktualizację systemu albo miui.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaromirrrrnapisał(-a)Mojego RN9pro i RN9 nie ma na oficjalnej liście ale ostatnio dostały Androida 11 i wskoczyło. Nawet przywitanie w usłudze dostałem. Proponuję przełączyć region w telefonie na Szwajcarię i poczekać na aktualizację systemu albo miui.
No i jest. 6.07.21 RN9pro znalazł się oficjalne na liść telefonów wspieranych w Orange z VoLTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy już to działa? Mam RN9PRO, andka 11 z MIUI12 i nie mogę uruchomić VoLTE. Działa u Was?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa i to od miesiąca choć oficjalnie na liście pojawił się wczoraj. Zadziałało z aktualizacją 12.0.4 jeszcze na 10. Zrób albo hard reset albo (tak jak ja) przełożyłem sima do innego telefonu na ok. 15 minut i potem do RN9pro i załapało.
Albo zadzwoń do bok niech ręcznie odblokują na koncie te usługi.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fon niestety służbowy. BOK potwierdził, że usługa jest aktywna na SIM i teraz odświeżają kartę, ale nic więcej nie zrobią. Spróbuję jeszcze przełożyć simkę do innego fona z VoLTE (HUA P SMART 2021) i zobaczymy. Dzięki za pomoc. Andka masz 11 i MIUI 12.0.1 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak. Wszystko najnowsze, na regionie Szwajcaria. Ja odpaliłem przez przekładkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekładka dała tyle, że na HUA P SMART 2021 po kilku minutach działa VoLTE (czyli sim w porządku). Po ponownym włożeniu karty do RN9PRO nie działa od początku (tak jakby sam telefon od razu blokował). Nie wiem, czy opłaca się zrobić hard reset (?), czy to coś da...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy masz opcję volte w menu telefonu? Może nie jest aktywna. Są na to kody serwisowe. Jest też kod na ręczne wymuszenie tych usług. Poszukaj w google.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś