Wybrany numer jest niedostępny.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

To ja był złożył reklamację w lyca. A potem do UKE. Bo trzeba zakończyć proces reklamacyjny by uke podjęło interwencję.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Dzien dobry!Udało ci się rozwiązać ten problem??????Mam 100% podobną sytuację.

W ciągu dnia dzwonili do mnie(Lyca mobile) ludzie z numerów Orange. Nie mogą się do mnie dodzwonić. Żaden numer operatora Orange nie może połączyć się z moim numerem. Zmieniłem telefon, ale to nie pomogło. Gdy ktoś dzwoni z Orange, słyszy, że mój numer jest niedostępny. Natomiast z innych sieci ludzie mogą się do mnie dodzwonić bez problemu((

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Konstantin7906  składaj reklamację w Lyca. Raczej wątpię, że autor tematu odpowie Ci po czterech latach.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2997
  • 11193
  • 65

Jaki z tego wniosek? Nie wiązać się z egzotycznymi operatorami tylko wbierać duże telekomy działające w Polsce od lat. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

@Konstantin7906 twój operator ma ewidentnie usterkę i trzeba to zgłosić 😎

Orange za to nie odpowiada 😎

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Nie że coś ale dlatego nie ufam MVNO na sieci Plusa - współczuje koleżance że ma problem z dodzwonieniem się, ale jak na zieloną sieć się nie dziwie. Zawsze są jakieś problemy techniczne albo coś nie działa - nie dbają o własną sieć, a mają najwięcej operatorów wirtualnych na swojej sieci

@Konstantin7906 Pamiętaj też, że sieci wirtualne takie jak Lyca mają mniejszy priorytet w sieci operatorów z własną infrastrukturą

Sam byłem kiedyś w sieci OTVARTA (również na Plusie) i była masakra - łączyło mnie z nadajnikiem dalszym który był 1 km od mnie i w domu tylko jedna kreska na cztery LTE, czasami też dwie kreski 2G - 3G w ogóle nie było pomimo tego, że ten nadajnik ma UMTS900

Wyłączyli LTE na 800 MHz to teraz mają - sieć do niczego bo albo na LTE1800 i LTE900 albo na 3G900 (czasami też na 3G2100) czasami zdarzają się stacje tylko z 2G i 3G,  - jako jedyni mają tylko jeden rodzaj agregacji LTE1800 + LTE2600 i tyle