Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wpis na mapę zasięgu oraz podłączenie światłowodu Orange - Mierzyn, ul. Waniliowa

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Wpis na mapę zasięgu oraz podłączenie światłowodu Orange - Mierzyn, ul. Waniliowa

Witam,

Chciałbym podłączyć się do światłowodu pod adresem 72-006 Mierzyn, ul. Waniliowa 1 (gmina Dobra, powiat Police, woj. zachodniopomorskie). Lokalizacja nie jest ujęta na mapach zasięgu Orange ani w serwisie internet.gov.pl Próbowałem kontaktu telefonicznego z działem obsługi klienta, zgłoszenia przez formularz na stronie internetowej oraz kontaktowałem się z agentem w stacjonarnym salonie sprzedaży - niestety jak dotąd nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej. W powyższej lokalizacji znajduje się nowo wybudowany, oddany do użytkowania dom jednorodzinny. Światłowód fizycznie istnieje i przebiega tuż obok wskazanego powyżej adresu. Sąsiednie posesje, znajdujące się tuż obok mojej (np. Waniliowa 3) są już podłączone. 

Uprzejmie proszę o informację w sprawie podłączenia do światłowodu we wskazanym miejscu.

Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Michał
6 ODPOW. 6

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 382
  • 1503
  • 6

@Mr_Majkel  zgłoś zapotrzebowanie przez stronę internet.gov.pl. Wygląda na to, że Twój adres nie jest ujęty w projekcie. Co do braku odpowiedzi to najlepiej pisz na adres korespondencyjny do Skierniewic. Wtedy na pewno odpiszą.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Wpis na mapę zasięgu oraz podłączenie światłowodu Orange.

Dzięki za odpowiedź!

Zgłoszenia przez stronę internet.gov.pl wysyłałem już wielokrotnie - bez skutku. Zastanawiam się czy jest jakaś inna droga. Jeśli dobrze rozumiem to do Skierniewic muszę wysłać tradycyjny list pocztowy?

Pozdrawiam

Michał

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 382
  • 1503
  • 6

Tak.

Orange Polska S.A.

ul. Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice

Próbuj też uderzać do innych operatorów działających na linii.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14636
  • 60215
  • 741

@Mr_Majkel  przede wszystkim musisz się dowiedzieć kto jest operatorem sieci, w jakim trybie budował ( czy to inwestycja własna czy przy dofinansowaniu środków unijnych) jaki jest typ sieci w rejonie ( doziemny czy napowietrzny)  itd, itd.. 

Później zgłosić popyt wszędzie gdzie możesz i w końcu napisać pod wymieniony adres o dorejonizowanie z opcja współfinansowania. 

Długa droga... 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14636
  • 60215
  • 741

@Mr_Majkel  podpowiadam: Twój adres nie jest ujęty w bazach danych adresów Orange , bo tak wynika że strony zasięgu. Geoportal to potwierdza.

Na mapach Google wychodzi, że przyłącza są realizowane doziemne.

Musisz zlokalizować słupek OPP, punkt dystrybucyjny z którego rozchodzą się instalacje do sąsiadów i nanieść go na mapę. Wysłać mapę z pismem wiodącym o dorejonizowanie z opcją współfinansowania do Skierniewic i czekać na odpowiedź.

Zaproponuj współpracę podczas instalacji

Sieć jest Orange, bo sąsiedzi mają dostępną opcję usługi  2Gb/sek

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2815
  • 10442
  • 54

@Mr_Majkel koniecznie jeszcze dołącz do pisma szkic sytuacyjny z zaznaczonym twoim domem, przebiegiem kabla i ewentualnie punktem OPP. Możesz posiłkować się mapą z geoportal.gov.pl Aha i sprawdz w Gminie czy adres twojego domu został juz naniesiony na plan zagospodarowania przestrzennego.