- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE brak na iPhone 13 Pro Max
Witam,
Mam Orange Flex i nie ma w ogóle opcji włączenia VoLTE na moim telefonie. Mam tylko 1 kartę esim. Konsultant na czacie stwierdził, że to wina telefonu co jest bzdurą,bo zagranicą jakimś cudem jest to aktywne.
VoLTE aktywne zagranica
Brak opcji VoLTE w kraju
Wifi calling włączony
Zatem pytanie jest dlaczego na iPhone 13 Pro Max nie ma opcji włączenia lub wyłączenia VoLTE? Bo problem jak widać nie leży w telefonie czy jego oprogramowaniu.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DaniGW temat co jakiś czas powraca na forum. Jeden z nich, może znajdziesz odpowiedź:
https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/VoLTE-nie-dzia%C5%82a-na-IPhone-13-Pro-Max/m-p/304906
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czytałem powyższy post,ale tam problem leżał w 2 kartach dla tego samego numeru. U mnie problem jest przy 1 karcie. Ja bym chciał zobaczyć czy jest ktoś kto ma iPhone 13 i Orange Flex i mu działa VoLTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DaniGWja mam co prawda iPhone 12 Pro ale też nie mam opcji suwak do włączenia VoLte ale zwróć uwagę, że jak wejdziesz w ustawienia / sieć komórkowa / Opcje danych kom / to masz dla LTE opcję Głos i dane więc zdaje się, że VoLte włącza się automatycznie jak w tej opcji dasz coś więcej niż 3G (chociaż jest tylko dostępne 5g, 5g auto lub LTE). Działanie VoLTE najprościej sprawdzić dzwoniąc na inny numer komórkowy i jeżeli połączenie następuje natychmiast a ikonka przy zasięgu w trakcie połączenia wskazuje LTE a nie 3G to VoLTE działa - tak jest właśnie w moim przypadku. Mam nadzieję, że pomogłem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DaniGWnapisał(-a)Witam,
Mam Orange Flex i nie ma w ogóle opcji włączenia VoLTE na moim telefonie. Mam tylko 1 kartę esim. Konsultant na czacie stwierdził, że to wina telefonu co jest bzdurą,bo zagranicą jakimś cudem jest to aktywne.VoLTE aktywne zagranica
Brak opcji VoLTE w kraju
Wifi calling włączony
Zatem pytanie jest dlaczego na iPhone 13 Pro Max nie ma opcji włączenia lub wyłączenia VoLTE? Bo problem jak widać nie leży w telefonie czy jego oprogramowaniu.
W tym telefonie nie ma opcji włącz wyłącz Volte, to jest aktywne albo nie, zależne od operatora.
Wszelkie problemy z telefonem i usługami, zgłaszaj do wsparcia Apple, będzie to szybciej naprawione, niż zgłaszając do Orange 😉
https://support.apple.com/pl-pl/iphone
@Tomek_79 nowe iPhone muszą mieć 5G ustawione czy automatyczny wybór, przy 4G tylko będzie kicha niestety, no chyba że stary iPhone i nie ma 5G 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz WiFi Calling - to i masz VoLTE. Sieć komórkowa > opcja danych kom. > Głos i dane > LTE.