- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po sms-owym zapytaniu na 80233 otrzymałem info: "Twoj telefon nie jest na liście rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymianę w celu zagwarantowania rozmów w 4G. Nie musisz wymieniać karty SIM."
Czy to definitywnie przekreśla szanse na używanie tego telefonu z VoLTE?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniakinapisał(-a)
Po sms-owym zapytaniu na 80233 otrzymałem info: "Twoj telefon nie jest na liście rekomendowanych przez Orange. Proponujemy jego wymianę w celu zagwarantowania rozmów w 4G. Nie musisz wymieniać karty SIM."
Nie koniecznie. Wszystko wyjdzie w praniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Twój telefon nie jest na liście rekomendowanych przez Orange. Przez to nie będę mieć VoLTE?
@bluesmanniaki jaki masz telefon?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniakinapisał(-a)
Nie koniecznie. Wszystko wyjdzie w praniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Twój telefon nie jest na liście rekomendowanych przez Orange. Przez to nie będę mieć VoLTE?
@ketrasaArturnapisał(-a)@bluesmanniaki jaki masz telefon?
Pewnie taki, co to go nie ma na tej magicznej liście Orange, a w innych sieciach (nazwy konkretnych sieci nie chcę tutaj z oczywistych przyczyn wymieniać) VoLTE i VoWiFi sobie spokojnie hula. Czyli technicznie jest to możliwe, ale tu zasady są inne i tyle. 🫤
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To, że nie ma go na magicznej liście Orange nie świadczy o tym, że nie wspiera technologii VoLTE.
Jak napisał @Glut "wyjdzie wszystko w praniu".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki historia zna takie przypadki, że po uruchomieniu usługi wszystko jest ok. Mają tak niektóre smartfony lepszych producentów (bardziej renomowanych) ale także modele abstrakcyjnych marek.
Dowiedz się na infolinii, czy opcja VoLTE jest aktywna i zweryfikuj na smartfonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czasem też trzeba prosić na infolinii o ponowną aktywację VoLTE i VoWiFi, bo u mnie np. pomimo zapewnień, że mam aktywowaną nie miałem znaczka VoLTE na wyświetlaczu telefonu. Po czynności reaktywacji się pojawił.
Telefon to Xiaomi POCO F3 8/256 GB.