Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stacja BTS LUBUSKIE

ROZWIĄZANE
Highlighted
Mateoorange
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Stacja BTS LUBUSKIE

Witam, ...jakoś pół roku temu rozmawiałem z przedstawicielką Orange w sprawie braku zasięgu w mojej okolicy. Powiedziała ona że w roku ubiegłym powstanie maszt w mojej okolicy dokładnie w (Konin Żagański lubuskie) byłaby to stacja oddalona ode mnie mniej niż 4km... Sytuacja zacichła, kupiłem internet mobilny łapie mi z BTS oddalonego 7km dalej... Pytanie do was Orange, Czy coś planujecie wybudować w mojej okolicy dodam że, ogólnie ten rejon jest raczej słabo rozbudowany, czekam na informacje od was. Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
p2225
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
Solution

StacjaBTS LUBUSKIE

To co, że go mało nie zatłukli? Prawo jest prawem i same protesty mieszkańców nie mogą stanowić podstawy do niewydania pozytywnej decyzji.

To teraz czekać tylko na pozwolenie budowlane od starosty powiatowego. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 ODPOW. 18
p2225

StacjaBTS LUBUSKIE

Wiadomość zawiera hiperłącze

Niestety, są problemy z wydaniem decyzji o lokalizacji inwestycji celu publicznego przez urząd gminy Iłowa. Wydana odmowna decyzja z marca 2018: http://www.ilowa.info.pl/60/851/Obwieszczenie_Burmistrza_Ilowej_informujace_o_wydanej_decyzji_odmown...
Tutaj ponowna decyzja odmowna gminy (zapewne po odwołaniu poprzedniej decyzji przez Samorządowe Kolegium Odwoławcze) z września 2018: http://www.ilowa.info.pl/60/906/Obwieszczenie_Burmistrza_Ilowej_informujace_o_wydanej_decyzji_o_usta...
A tu już trzecia z lutego 2019: http://www.ilowa.info.pl/60/850/Obwieszczenie_Burmistrza_Ilowej_informujace_o_zakonczeniu_postepowan...
Także uderzaj do burmistrza gminy i spróbuj go przekonać żeby jednak zechciał wydać pozytywną decyzję.

Mateoorange

StacjaBTS LUBUSKIE

Rozmawiałem z Panem Burmistrzem, wyszło na to że, to mieszkańcy nie wyrazili zgody i mało co go tam nie zatłukli... powiedział mi również że, po 2 odwołaniach mieszkańców Orange po decyzji Samorządowego Kolegium Odwoławczego, może budować stacje bazową w Koninie.

p2225
Solution

StacjaBTS LUBUSKIE

To co, że go mało nie zatłukli? Prawo jest prawem i same protesty mieszkańców nie mogą stanowić podstawy do niewydania pozytywnej decyzji.

To teraz czekać tylko na pozwolenie budowlane od starosty powiatowego. 

Mateoorange

StacjaBTS LUBUSKIE

Ten proces jest juz w realizacji czy trzeba czekać kilka miesięcy? Emotikon: Szczęśliwy 

p2225

StacjaBTS LUBUSKIE

Wiadomość zawiera hiperłącze

Jeśli decyzja SKO o lokalizacji inwestycji celu publicznego jest prawomocna (brak odwołania przez 14 dni od otrzymania decyzji przez strony postępowania) to operator przygotowuje projekt budowlany stacji i składa wniosek do starostwa. Starostwo ma na to bodajże 2 miesiące, o ile postępowanie nie wymaga dodatkowych wyjaśnień (np. uzupełnienia braków w dokumentacji przez operatora). Wniosek wraz z jego statusem będzie widoczny na stronie rządowej, tu masz gotowy link dla Twojej miejscowości i dla kategorii obiektu jako maszt, czyli kategoria 29 - XXIX: http://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wyniki/?document_type=rwd&rwd_document_type=Dowolny&request_number=&...
Sprawdzanie częściej niż raz dziennie nie ma sensu, bo aktualizacja strony odbywa się prawdopodobnie w nocy, także wnioski dodane np. w poniedziałek zobaczysz we wtorek, czyli sprawdzaj od wtorku do soboty. Wnioski i ich statusy zwykle są dodawane z opóźnieniem także pewnego dnia możesz zobaczyć wpis z datą np. sprzed dwóch tygodni. 

Na tej stronie możesz też podejrzeć co budują sąsiedzi Emotikon: Mrugający

Mateoorange

StacjaBTS LUBUSKIE

Dzięki wielkie za wyczerpujące wypowiedzi Emotikon: Szczęśliwy Pozdrawiam Mateusz 

Mateoorange

StacjaBTS LUBUSKIE

Witam, do tej pory nie widzę żadnego wniosku... minęło sporo czasu a u nas dalej cisza... 

p2225

StacjaBTS LUBUSKIE

Być może pojawiło się odwołanie od decyzji któregoś urzędu.
Mateoorange

StacjaBTS LUBUSKIE

To ja się już poddaje...