- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sieć nexery, problem z domem.
Od 24 lutego czekam aż w końcu zaktualizują mój numer domu. (CPPC)
Po wczorajszym kontakcie moje zgłoszenie nadal jest przetwarzane. Za jakie grzechy jest im tak trudno zrobić to szybciej, tego nie wiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po całych tych bataliach od wczoraj mam już dostęp do światłowodu jak i telewizji iptv. Warto walczyć o swoje. Dziękuję Wam za pomoc, tym którzy podawali mi mapy jak i nakierowali całą sprawę na właściwe tory 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W sumie sam nie wiem ale rozumiem to tak:
Bazą całego przedsięwzięcia musiał być prawidłowy numer domu na geoportalu.
Z geoportalu korzysta strona Centrum Projektów Polska Cyfrowa, trochę to trwało ale także zmienili numer na właściwy. Dopiero po tej akcji po jakimś czasie w systemie Orange pojawiła się możliwość zrobienia przyłącza (Nexera) i finalnej instalacji światłowodu (Orange).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Możesz napisać do kogo konkretnie pisałeś? Mam ten sam problem. Podłączyli niedawno i uruchomili na mojej ulicy sieć i wszyscy oprócz mnie mają do niej dostęp. Pewnie wynika to z tego, że dom jest w miarę nowy, czteroletni i nie mają aktualnych map. Na mapach Nexery i UKE jest mój budynek, ale nie ma naniesionego na nim numeru. Na geoportalu wszystko jest ok. Pisałeś do UKE, czy do CPPC? Czy może jeszcze do kogoś innego?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kwiat79 pisz do Nexery o dorejonizowanie Twojego budynku I ujęcie w projekcie jako adres dodatkowy. Mogą to zrobić, bo do 15% adresów z zaakceptowanych przez projekt POPC może ulec zmianie. Jeśli masz w okolicy podbudowę słupowa czyli instalacje napowietrzna, nie powinno być problemów, bo przyłącza tańsze niż doziemne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, skrzynki zamontowane są na słupach elektrycznych. Piszę do Nexery od prawie miesiąca i w ogóle nie odpowiadają , gdzie kiedyś zawsze na zapytanie szybko odpowiadali chociaż zdawkowo. Infolinia tylko z wirtualnym robotem, który tylko sprawdza status po podaniu adresu. Dziękuję za poradę, tak zrobię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kwiat79 poszukaj adresu firmy, może spróbuj listem poleconym wysłać drugie pismo...Może z dopiskiem "popc inwestycje". Dobrze argumentuj i może się udać
Wyślij nie adresując do BOK-U tylko do dyrekcji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może faktycznie masz rację, papier to papier, a nie mail 😉🙂 Na razie pisałem tylko elektronicznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kwiat79 tylko pisz rozsądnie i rzeczowo. Dobrze uzasadniaj i proponuj rozwiązania I współpracę