Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 272
  • 870
  • 1

Słabe prędkości na świeżo postawionym n28 którego nie ma jeszcze w bazie btsearch, czy to normalne?

@Ronnapisał(-a)

@ŁebDoInteresów może porównam to z moim przypadkiem. Na drugim mieszkaniu zlikwidowali z kopalni nadajnik.

Łapie zasięg 800MHz z bardzo oddalonego nadajnika, zasięg 5G pełny a prędkości 1.41 dwn.

więc niby zasięg mocny, a prędkości fatalne, bo pasmo zasięgowe. 

No to tym bardziej zachęciłeś mnie do sprawdzenia jak będzie działać z i bez n28 wieczorem, także dam jeszcze znać 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4553
  • 22944
  • 106

5G to nie tylko szybkość transferu, ale stabilność transferu. Na LTE możesz mieć totalnie różne szybkości i opóźnienia. Na n28 przynajmniej teoretycznie transfer nie powinien spaść poniżej jakiś tam wartości i responsywność w codziennym użytkowaniu powinna być lepsza.  5G tak szybko się nie zatyka jak LTE. Ja na twoim miejscu walczyłbym o lepszy sygnał, np inwestując w lepszy modem. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 272
  • 870
  • 1

Pokaż szczegóły

@atlas_cudownapisał(-a)

5G to nie tylko szybkość transferu, ale stabilność transferu. Na LTE możesz mieć totalnie różne szybkości i opóźnienia. Na n28 przynajmniej teoretycznie transfer nie powinien spaść poniżej jakiś tam wartości i responsywność w codziennym użytkowaniu powinna być lepsza.  5G tak szybko się nie zatyka jak LTE. Ja na twoim miejscu walczyłbym o lepszy sygnał, np inwestując w lepszy modem. 

Dzięki za info, co do modemu to nie no myśle że ten jest dobry tylko za nisko zamocowany i budynki i mały las 100m dalej zakłócają sygnał, gdyby ten NE211 był wyżej to mogłoby być lepiej, ale potrzebowałbym najlepiej masztu teleskopowego, co jak wiadomo z mojego wątku sprzed paru miesięcy, uznałem za średnio opłacalną koncepcje i stwierdziłem że na początek warto będzie tylko obrócić modem w inną strone, do BTSa oddalonego o 6km z hakiem, a w razie poprawy prędkości i parametrów ogółem, zmontować maszt obrotowy i zamocować na nim modem... 

a wracając do wieczornych speedtestów to nie miałem czasu wczoraj bo w życiu trzeba mieć priorytety, piwo i zabawa w doborowym towarzystwie ważniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) a dzisiaj mam jeszcze koncert Lady Pank w Skierkach o 21:30 i wcześniej też trzeba sie odpowiednio podchmielić z kompanami żeby zwiększyć awanturniczość co by miec siłe na przygody, kto grał w shakes & fidget to wie #pdk 😉 

jutro wieczorem między 19-22 wrzucę screeny wyników z i bez n28