- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming - połączenia zablokowane
Witam,
posiadam dwa numery w Orange - służbowy (abonament) oraz prywatny (na kartę). Ostatnio gdy przebywałem za granicą i chciałem wykonać połączenie z telefonu na kartę - wyświetlał się się komunikat "połączenia wychodzące zablokowane". Oczywiście roaming miałem włączony, mogłem swobodnie smsować.
Jeszcze bardziej dziwne zachowywał się gdy (dla testu) zadzwoniłem z telefonu służbowego na prywatny - w słuchawce był normalny sygnał połączenia natomiast ten na kartę nawet nie drgnął, po czym przychodził sms o czasie rozmowy i pobranej kwocie (za połączenie odebrane).
Czy ktoś z Was spotkał się już z podobnymi przypadłościami i będzie w stanie wytłumaczyć mi o co chodziło. Z góry dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Musisz wybrać najpierw kod *123*00 prefiks numer telefonu# i zielona słuchawka (np. *123*0048510100100# ) a potem oddzwoni numer z centrali i zestawi połączenie z numerem docelowym.
Czasem pomaga zmiana ręczna operatora roamingowego na innego, o ile w danym kraju jakiś obsługuje proste wybieranie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To była Kuba, a tam działa tylko jeden operator komórkowy 🙂
Dzięki za wskazówkę z kodem..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardziej martwi mnie jednak pobieranie środków, pomimo braku jakiegokolwiek powiadomienia, nie mówiąc o połączeniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może masz internet włączony?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak pisałem w pierwszym poście - pobrane zostały środki z telefonu na kartę za połączenie odebrane, pomimo braku jakiegokolwiek połączenia (telefon nawet nie dzwonił).
Internet mam wyłączony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z pierwszego posta:
"(...) Jeszcze bardziej dziwne zachowywał się gdy (dla testu) zadzwoniłem z telefonu służbowego na prywatny - w słuchawce był normalny sygnał połączenia natomiast ten na kartę nawet nie drgnął, po czym przychodził sms o czasie rozmowy i pobranej kwocie (za połączenie odebrane). (...)"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś