- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Refarming pasm 4G na 5G i wdrożenie 5G SA w Orange
Witam, pamiętam jak czytałem artykuł o przyszości sieci LTE i 5G w Orange, rok temu jakoś i sobie przypomniałem go, a wraz z nim slajdy.
Co mnie zaciekawiło – pasmo 900 MHz dla 4G i 2G ma zostać jak najdłużej, a pozostałe pasma mają przejść do 5G i otóż mam takie pytanie czy najpierw zastosują DSS, aby fazowo wdrożyć 5G na pasma wykorzystywane przez LTE, czy tak odrazu zaczną wyłączać 4G?
Oraz mam pytanie, na kolejnym slajdzie jest napisane "stabilne SA wymaga 5G w dodatkowych pasmach" i opróćz 700 MHz i 3600 MHz, jest wymienione 2100 MHz – czyli jednak DSS na B1/N1 zostanie?
Oraz kiedy spodziewać się refarmingu pasm B20/B3/B1/B7 z 4G LTE na 5G - i jak to będzie przeprowadzane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ty myślisz o refarmingu jak jeszcze 5G jest na NSA, w Polsce to się SA testuje, mimo że w innych krajach już zostało wdrożone
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 tego nie wiem nikt. Wszystko zależy od tego jak się wszystko będzie rozwijać. Historia zna przypadki gdzie się nie których rzeczy nie wprowadza bo pojawi się "lepsza", bardziej opłacalna technologia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś