- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z WiFi Calling na iPhonie połączonym przez internet mobilny
Cześć, od kilku dni mam problem z usługą WiFi Calling. Piszę tutaj, bo jesteście bardziej kompetentni niż konsultanci w Orange. Usługa przestała całkowicie działać. Restart modemu zewnętrznego Tp Link NE211, wysłanie uprawnień i restart przez konsultanta oraz wyłączenie i włączenie usługi w iPhone nie pomogły. Mi pomysły się skończyły. Internet w moim miejscu jest kiepski od 20 do 48 Mb/s pasmo B20 w agregacji z B1 i B3. Technicznie wiem, że to jednak wystarcza do WiFi Calling. Gdzie mogę jeszcze szukać problemu, bo konsultanci rozkładają ręce?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
@manio1981 Na początek sprawdź czy działa na karcie SIM w telefonie usługa VoLTE. Z mojego doświadczenia wynika, że bez tego WiFi Calling nie będzie działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
jak to sprawdzić? U mnie nie ma zasięgu z normalnej sieci komórkowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
@manio1981 Wykonujesz połączenie i sprawdzasz na ekranie czy nie wyświetla się ikona 2G/3G zamiast LTE/5G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
Nic nie pokazuje ani 5G/LTE ani 3G/2G. Są cztery kropki, czyli brak jakichkolwiek sieci. Dodam, że wcześniej też tak miałem, a mimo to usługa WiFi Calling działała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
@manio1981 Czyli pewnie na telefonie masz dostęp wyłącznie do 2G, wtedy ikona się nie wyświetla. Jeżeli nie możesz ponownie włączyć funkcji WiFi Calling (na przykład cały czas masz informację, że trwa włączanie) to spróbowałbym poprosić konsultanta o zresetowanie usług IMS na karcie SIM z której korzystasz w telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WiFi Calling Orange
Odnośnie resetu rutera to zrób też reset routera wewnętrznego, tego który daje wifi. Czasem nawet trzeba zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z WiFi Calling na iPhonie połączonym przez internet mobilny
Dziękuję za podpowiedzi. Probowałem wszystkiego o czym pisaliście i WiFi Calling pojawia się na kilka minut po czym zanika i tak w koło
W większości czasu go nie ma niż jest
-----------------------------------
Scaliłem wpisy - Mikołaj
- « Poprzedni
- Następny »