- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
RTT (przesyłanie tekstu podczas rozmowy telefonicznej) w Orange od 28 lipca 2025 - nowa funkcja
W wielu przypadkach faktycznie wygodniejsze dla wszystkich
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
RTT (przesyłanie tekstu podczas rozmowy telefonicznej) w Orange od 28 lipca 2025 - nowa funkcja
Orange uruchamia Real Time Text: klienci mogą pisać na żywo w trakcie rozmowy
@Glutnapisał(-a)@spiro spoko. Zastępuje "wyślę Ci to SMSem". Dla mnie przydatne.
Chyba nie do końca, bo usługa działa tylko w trakcie rozmowy i pytanie czy historia wysłanego tekstu zostaje po zakończeniu połączenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek chodziło mi o to, że wyślę teraz nie później. Mogę na bieżąco zweryfikować z rozmówcą, czy te "dane" chciał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy artykuł na ten temat:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/kolejne-udogodnienie-w-polaczeniach-glosowych/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W wideo jest pokazane jak podczas RTT można pisać – to nie można zrobić tego samego, tylko że przez SMS/RCS? Z resztą czym to się różni pisaniem w RTT od SMS'a?
IMHO – myślę, że SMS w niektórych sytuacjach mógłbybyć lepszy od RTT bo gdyby nie było dostępu do internetu LTE/5G to SMS jeszcze przez 2G przejdzie, a RCS już nie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467Ja myślę , powinnyśmy się cofnąć do wysyłania telegramów.
A tak serio, to kiedyś sieć 2G i SMS wymrą, więc jaki jest sens wdrażać system i standard na przestarzałych protokołach? Poza tym LTE/5G pozwoli na szybie przesyłanie lokalizacji itp...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No tak ja rozumiem, że na GSM czas przyjdzie. Ale nadal w Polsce są miejsca gdzie LTE nie ma, chociażby ostatnio będąc w Porąbce.
Moim zdaniem powinni usprawnić zasięg LTE, aby docierał wszędzie i zwiększyli liczbę stacji i wtedy dopiero RTT uruchomić powinni. Druga sprawa to dostępność – Samsung, Oppo i Motorola no i super. A gdzie Huawei, Xiaomi, Honor czy iOS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżdżę po całej Polsce i nie pamiętam, kiedy pokazała mi się literka E lub G obok wskaźnika zasięgu.
RTT jak rozumiem ma mieć każde urządzenie, sprzedawane w EU. Kto powiedział, że Hua czy motki nie będą ich wspierać?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »