- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciążenia a 5G
Patrząc na to porównanie jest to dla mnie bardzo abstrakcyjne ale jest info o kilku rzeczach które przewinęły się w dyskusji w tym wątku:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciążenia a 5G
Pappier przyjmie każdego twitta. W przyszłości będzie generalnie lepiej. Albo i nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciążenia a 5G
mnie zastanawia tylko jedno. Fizyka.
Zrodlo fali o danej czestotliwosci i tlumienie oraz Signal to noise ratio.
Jak czestotliwosci maja byc do teraherca to jaki zasieg w powietrzu bedzie miala taka stacja?
Jak mowi fizyka - jaka jest zaleznosc tlumienia fal radiowych o wyzsych czestotliwosciach?
jaka bedzie modulacja?
Ile to bedzie kosztowalo energii aby nawet uzywajac beamformingu moc z dobrodziejstw potencjalnych technologii korzystac. No i jak musi wzrosnac ARPU w PL aby te technologie sie upowszechnily...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciążenia a 5G
Stanisław Lem w Bajkach Robotów* widział to tak, że elektronika telekomunikacyjna była montowana w każdym kamieniu. Nie najlepiej się to skończyło, ale cóż tak to jest z wizjami dobrze doinformowanych optymistów.
*Stosowny fragment utworu był wykorzystany w próbnym egzaminie gimnazjalnym kilka lat temu:
https://docplayer.pl/44079568-Bajka-o-maszynie-cyfrowej-co-ze-smokiem-walczyla-stanislaw-lem.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeciążenia a 5G
Parę wyników z 5G NSA vs LTE:
Zauważyłem że 5G mimo pełnego zasięgu (pod nadajnikiem w bezpośredniej widoczności) zrzucane jest do 4G, czasami nawet podczas testu. Oczywiście żadne połączenie głosowe nie przychodzi w tym czasie. Co więcej zauważyłem (być może to przypadek) to będąc w LTE i uruchamiając aplikację do pomiaru łącza automatycznie wskakuje 5G NSA. A być może wynika to z tego że w agregacji LTE mogę osiągnąć większe prędkości niż w 5G NSA. Robotę zrobi 5G SA.
- « Poprzedni
- Następny »