- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z jakością rozmów głosowych Orange
@IreneuszCDnapisał(-a)@alexypp bo Gaqlaxy S25 i S24 to telefon co nie lubi takich wyzwań,
Co za bzdury ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow flagowe telefony niestety są uczulone na takie anomalie, to z praktyki piszę, lepiej sobie poradzi w tym wypadku budżetowy Samsung, czy tani chiński smartfon 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam pojęcia skąd masz takie dane. Wrzuć test radiowy...
Coś takiego:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Test czy specyfikacja podzespołów to jedno, w realu jest inaczej, tani chiński smartfon poradzi sobie lepiej, co dopiero taki prosto z Chin bez homologacji 😎
Chyba wiesz jak normy w UE są wysokie, to niestety szkodzi w kiepskim otoczeniu, mniej szkodzi nam, ale ja większość czasu używam słuchawek bt, wiec sekcja GSM mogla by być ciut podkręcona 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Nie mam pojęcia skąd masz takie dane. Wrzuć test radiowy...
Coś takiego:
Pamiętaj że masz przewagę nad niektórymi swoją wiedzą w pewnych obszarach i dostępem do narzędzi.
Testy jakie wskazał @IreneuszCD na podstawie własnych odczuć są potrzebne. Celowo opisałem działanie w Orange Motoroli G42, S25 i A3 2017 w podobny sposób.
S25 wypadł w tych testach najgorzej. Nie zgodzę się, że to domena flagowców, bo S8 jest flagowcem i nadal radzi sobie lepiej niż S25.
A jeżeli chodzi o dane to wrzucę odpowiedni pdf dotyczący design-u anten w S25. Ten trend niewiele się zmienia od lat w Samsungach, więc to też czasami na forach możemy spotkać na opinie dotyczące zasięgu, które są faktem. Dla przykładu Samsung stosuje anteny o dość agresywnie ujemnym zysku:
P_tx = 24 dBm - maksymalna Moc wyjściowa z modemu
G_ant = –6 dBi - zysk z anteny w paśmie B20 L800.
Z telefonu wychodzi wtedy 18 dBm EIRP, dodajmy do tego warunki propagacyjne, drzewa, budynki. Nie zapominajmy jeszcze o dostosowaniu telefonu do regulacji SAR, co zmniejsza moc radia o kilka procent przy kontakcie z głową i mamy to co mamy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexypp normy SAR są zaostrzone, co jest dużym minusem przy 4G, 4G to by potrzeba wysuwana antenę 😃
Co do Samsunga to miałem dawno temu S6 Edge I sprawował się dobrze, S8 też był dobry, do nowych serii S nie mam przekonania, przesiadłem się na iPhone 16, szału nie ma, ale zawsze to jakaś odmiana 😃
Porównując iPhone 16 z Motorolą Edge 40 Neo, to GSM bez różnicy, oba telefony radzą sobie nawet w trudnych warunkach, utrzymują volte, jakość rozmów też jest przyzwoita 😎
- « Poprzedni
- Następny »