- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z zasięgiem sieci - co robić?
Stary tomyśl 40
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki. Najbliższy nadajnik widzę w Nowym Tomyślu. Z tego co udało mi się uzyskać, to jest informacja o występujących zakłóceniach. Przez to mogą być trudności z dzwonieniem. Nasi technicy wykonują obecnie pomiary, żeby dojść dlaczego są takie problemy. Przez to niestety nie jestem w stanie powiedzieć kiedy to może się zakończyć. Natomiast jeżeli chodzi o internet na LTE, to tutaj nie powinno raczej trudności, gdyż póki co jest informacja, że w pasmie 900MHz są utrudnienia. Za to LTE jest na innych, ale też nie mogę wykluczyć że i tutaj będą trudności.
Podsumowując: Z internetu sugeruję korzystać z LTE, co do rozmów to najlepiej ustawić na 2G lub 3G i pozostawić na tej technologii, na której będzie ten zasięg i najlepiej działają rozmowy.
Można też skorzystać w kwestii rozmów z Wi-Fi Calling, masz internet stacjonarny, czy mobilny zadziała po LTE, to przez Wi-Fi można wykonywać połączenia. Więcej tutaj: https://www.orange.pl/view/wificalling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@benny_b ja nie aprobuję takich działań, jak toś zakłóca sygnał Operatora, to powinien być ukarany.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »