- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
Witam. Posiadam Router Mv620 od Axesstel. Wszystko było w porządku aż do kilku dni wstecz. Mianowicie :
-router co i rusz gubi sieć. Nie ma mowy o słabym zasięgu gdyż mieszkam 500m od anteny nadawczej.
-próbowałem resetować nawet przyciskiem na routerze. Nic to nie dało.
-po zrestetowaniu router ustawia sieć UMTS która informuje mnie iż brak połączenia INTERNETOWEGO.
-jak złapie na chwilę właściwe połączenie (czyli HSUPA), to po chwili albo brak sygnału i albo spowrotem UMTS.
Prosił bym o pomoc. Pozdrawiam
Edit : internet to LTE dla domu bez limitu danych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
@Piotrekk85napisał(-a)
Trzeba wykonać jakieś testy. Spróbuj przełożyć kartę sim do innego urządzenia. Ew sprawdź działanie internetu w innej lokalizacji.
Jakie testy ma wykonać? Speed test ?. Jeśli chodzi o zmianę lokalizacji routera jest to nieco problematyczne gdyż router jest podłączony kablem eternetowym z komputerem PC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
Ew też karta sim jest zepsuta. Samo się nie ustali przyczyny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
Przeniosłem router w inne miejsce to samo co wcześniej. Po powrocie na. Miejsce startowe działało przez może 2 h po czym znowu UMTS. A najlepsze jest to że w ustawieniach routera po wejściu na stronę zarządzania pokazuje że mam połączenie a żadna strona się nie ładuje. Pytanie czy da się wyłączyć aby nie łączyło się z tym cholernym UMTS.?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem.
500m od BTS-a to mało, a próbowałeś odkręcić anteny od LTE? Może być tak że przy zbyt silnym sygnale ruter głupieje...warto poszukać w ustawieniach modemu wyselekcjonowania połączeń G3/LTE