Nie można wyświetlić tego widżeta.

Poznań: Problem z przyłączem - skrzynka "widmo". Nie mogą odnaleźć przez co termin przesunięty.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 10
  • 0

Poznań: Problem z przyłączem - skrzynka "widmo". Nie mogą odnaleźć przez co termin przesunięty.

Od października próbuję założyć internet przy jednej z głównych ulic w Poznaniu. Już jestem zrezygnowana i zmęczona, dopiero co się tu przeprowadziłam... Najpierw Play zbywało mnie od września, teraz Orange od 25 października nie potrafi mi podłączyć internetu. Technik był i nie mógł znaleźć skrzynki, powiedział, że wróci w listopadzie, dziś bez uprzedzenia w szczegółach zlecenia zobaczyłam informację o przeniesieniu daty instalacji na 5 grudnia... Studiuję i pracuję, ciężko to połączyć, gdy nie można skorzystać z opcji pracy zdalnej, którą pracodawca zapewnia. Najdziwniejsze, że w budynku, w któym aktualnie mieszkam, są trzy mieszkania, które już korzystają ze światłowodu Orange i są podłączone do tej samej, "nieistniejącej" skrzynki. 

Nie wiem co mam robić. Wszyscy umywają ręce i tylko przekładają datę instalacji.

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

7 ODPOW. 7

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19597
  • 56741
  • 770

Problem z przyłączem - skrzynka "widmo"

@nem_on jak sprawdzasz na mapach Orange, to twój adres widnieje w zasięgu światłowodu? Być może jest przewidziana jakaś pula adresów i w tej chwili w skrzynce nie ma więcej wolnych portów do podłączenia kolejnych lokalizacji.

• 4
  • 10
  • 0

Adres jest w zasięgu, pytałam w salonie konsultanta, aby też się co do tej informacji upewnić... Trzy lokale z mojej kamienicy są podłączone do skrzynki. Co ciekawe, skrzynka widmo znajduje się w innej kamienicy, po drugiej stronie ulicy. 

• 19597
  • 56741
  • 770

@nem_on jeżeli lokalizacja skrzynki z przyłączami jest tak pogmatwana, to faktycznie kłopot. Pewnie takiej informacji już nie udziela, czy w skrzynce są porty wolne do podłączenia kolejnych lokalizacji. Temu pewnie każdy ręce umywa. Kolejna sprawa, kto jest właścicielem wybudowanej sieci światłowodowej? 

• 4
  • 10
  • 0

Sieć należy do Orange. 

• 19597
  • 56741
  • 770

@nem_on jeśli masz informacje, że są w Twojej kamienicy są już użytkownicy, którzy korzystają ze światłowodu Orange, to proponuję podpytać się ich, co zrobili, aby uzyskać światłowód od Orange. Być może mają pomocne wskazówki oraz znają lokalizację skrzynki, do której są podłączeni.

• 4
  • 10
  • 0

W sumie racja. Dziękuję Ci, jutro będę działać dalej w temacie. 🙂 

• 19597
  • 56741
  • 770

@nem_on liczę, że uda się uzyskać sensowne podpowiedzi i w razie przybycia technika nakierować go do wykonania przyłącza i rozpoczęcia korzystania z internetu światłowodowego.