Podlaczenie swiatlowodu w miescie

ROZWIĄZANE

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 13
  • 0

Witam w moim mieście robią światłowód, zapewne beda tam wszyscy operatorzy typu orange itp. Mój punkt podłączenia jest w pasie drogowym jest on tuż przy chodniku potem jest 5m zieleni i mój płot. Pytanie jak juz będzie można zakładać internet to nie będzie problemu z podłączeniem bo to pewnie trzeba kopać w pasie drogowym itp. Ile w takim przypadku pidlaczenie kosztuje ? Ktoś mial taki przypadek ?na podwórku to wykopie sobie sam ale w pasie drogowym to juz raczej lipa.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@tomiapage  jak napisałem, Ty się o nic nie martwisz. Technicy ( czy z inwestycji, czy instalatorzy) robią wszystko. Podpisujesz zgodę na udostępnienie działki na budowę przyłącza ( lub nie, zależy czy ekipa ma to w planach) i pokazujesz którędy ma iść kabel w rurce od płotu do domu, gdzie wchodzić do środka i gdzie ma być gniazdko optyczne. I to wszystko. Musisz tylko decydować o trasie i końcówce kabla 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 15596
  • 64176
  • 825

@tomiapage  podłączenie nie kosztuje nic  

Samo wykonanie przyłącza zależy od projektu. W jednym operator doprowadza przyłącze i montuje gniazdo optyczne w domu, w innym przypadku wprowadza kabel na działkę i dalej robić instalator przy podłączaniu usług.

Nie musisz się nic martwić i tak decyduje plan prac 

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 13
  • 0

No właśnie ekipa która robiła pokazała mi gdzie jest mój punkt podłączenia i tyle w sumie, właśnie nie wiem kto to później będzie wciągał na podwórko czy do domu...

• 15596
  • 64176
  • 825

@tomiapage  jak napisałem, Ty się o nic nie martwisz. Technicy ( czy z inwestycji, czy instalatorzy) robią wszystko. Podpisujesz zgodę na udostępnienie działki na budowę przyłącza ( lub nie, zależy czy ekipa ma to w planach) i pokazujesz którędy ma iść kabel w rurce od płotu do domu, gdzie wchodzić do środka i gdzie ma być gniazdko optyczne. I to wszystko. Musisz tylko decydować o trasie i końcówce kabla 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@tomiapage  jeśli jesteś ujęty w projekcie to jak to zrobią to nie Twój problem.  Będziesz miał dostęp i.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2997
  • 11193
  • 65

A jak nie jesteś ujęty w projekcie to będziesz miał problem 😃 Samo życie.