- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie światłowodu we Wrocławiu.
Na internet.gov może być informacja ogólna, dotyczące całego budynku, a nie konkretnego mieszkania. Ogólnie wg załączonego screenu, zarówno Orange jak i inni powinni przyjąć zlecenie bez problemu. Z jakiegoś powodu tego nie robią. Studzienka pod oknem w zasadzie nie ma znaczenia. Na stronie Orange.pl można sprawdzić dokładnie , czy pod danym adresem są dostępne usługi światłowodowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nosalus po prostu podaj adres budynku, bo to wróżenie z fusów bardziej niż rady. Poza tym wiele info jest na geoportalu i mapach zasięgu
Widzę tu jeszcze problem w numeracji lokali
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Iwana Franki 2R we Wrocławiu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak zgadza się, wysłałem ten screen kilka odpowiedzi wyżej, a także korzystam z niezmiernym brakiem przyjemności z ich usług od momentu zakupu mieszkania... Natomiast tak jak podpowiedział @Glut nie są oni włascicielem światłowodu a dzierżawcą, wiec uderzyłem juz do Światłowód Inwestycje i zobaczymy co odpiszą 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Inwestycje raczej nie zajmuje się klientami detalicznymi i Twoje wpadnie do skrzynki "na potem". Pod Twoim adresem jest dostępny szybki internet. Zauważ, że SI w o ogóle nie świadczy usług w Twoim budynku i jako klient detaliczny nie masz na to wpływu. Jeżeli chcesz walczyć o dorejonizowanie to zgłoś się do Orange, https://www.orange.pl/zobacz/swiatlowod-zgloszenie
W każdym razie na 99% SI nie wejdzie do budynku na Twoją prośbę. Tym bardziej, że szybki net jest w nim dostępny.
Jest jeszcze 1 rzecz. Bezpośrednio przy przy budynku jest oznaczony punkt , pod którym do końca roku ma wejść dostawca hurtowy, pewnie SI? Możliwe, że to błąd na mapce i ten punkt dotyczy Twojego budynku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakbym mógł prosić, przeczytaj co pisałem wyżej. Wniosków o dorejonizowanie pisałem juz kilka i każdy bez skutku. Ze Światłowód Inwestycje skontaktowałem się prywatnie, ale jeśli jest taka możliwość, wcielenia ich pod usługi, bedziemy to załatwiac jako wspólnota. Pozatym SI świadczy usługi pod każdym innym adresem w okolicy, a to że mam dostęp do "szybkiego" internetu Moico nie znaczy że jestem zadowolony z ich oferty a raczej jej braku i absurdalnych cen....
Zapaliło się światło w tunelu kilku latach i tak czy siak wykorzystam tą opcje 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czytam co piszesz. Po prostu nic więcej nie zrobisz. Twoje zgłoszenie do SI ma charterer statystyczny. Oni nie robią przyłącza na zlecenie prywatnej osoby. Musiałby to zlecić jakiś operator, czyli Orange.
Poza tym jeszcze możesz sprawdzić dostępnośc na https://thenetwork.pl/ Oni też chyba świadczą usługi dla detalicznych w Twojej okolicy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to studzienka z której korzystają wszyscy operatorzy. Zerknij z ciekawości na pomarańczowy ogonek idący od sieci w ulicy do Twojej działki ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sorry za może głupie pytanie, ale chodzi ci o ten pomarańczowy kwadracik ze strzałką na mapie czy mam szukac na ulicy :D?
i to oznacza że sieć jest podłaczona tylko po drugiej stronie ulicy? Tylko na logike, jakbym mógł korzystać w tkaim razie ze światłowodu od moico?
Przepraszam ale kompletnie jestem zielony w tyhc tematach 🙂