- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie światłowodu nowe osiedle
Z kim mogę skontaktować się ws. podłączenia światłowodu dla nowo powstałego osiedla?
Miasto: Starogard Gdański, ul. Alojzego Pawła Gusowskiego.
3 budynki po 15 lokali, 2 budynki po 24 lokale, w okolicy powstają jeszcze kolejne budynki.
W budynkach jest tylko 1 lokalny dostawca multimediów.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartekBloch lokalny dostawca ma zapewnić również internet światłowodowy? Jeżeli tak, to czy ma umowę podpisaną z Orange? Jeżeli ma umowę z Orange, to będzie można podpisać umowę na dostarczenie internetu od Orange. Jeżeli nie ma umowy z Orange, to zostaje tylko lokalny dostawca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz złożyć wniosek z tego linku.
https://www.orange.pl/view/sfh
Im bardziej więcej osób złoży deklaracje tym lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BartekBlochnapisał(-a)Z kim mogę skontaktować się ws. podłączenia światłowodu dla nowo powstałego osiedla?
Miasto: Starogard Gdański, ul. Alojzego Pawła Gusowskiego.
3 budynki po 15 lokali, 2 budynki po 24 lokale, w okolicy powstają jeszcze kolejne budynki.
W budynkach jest tylko 1 lokalny dostawca multimediów.
Najlepiej porozmawiaj z kierownikiem budowy lub deweloperem. Spytaj się czy Orange wybudował sieć do tych budynków. Takie prace zazwyczaj trwają jeszcze podczas prac budowlanych. Orange doskonale wie co się buduje i na ilu mieszkańców. Jeśli są zainteresowani to robią przyłącze. Jeśli uznają że inwestycja jest mało opłacalna to nie budują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co mi wiadomo w naszym województwie 100% mocy przerobowych idzie w POPC, więc szybciej jak po ukończeniu POPC w regionie Starogardzkim raczej bym się nie spodziewał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie nowo budowane osiedla Orange robi z własnych środków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u nas nie ma zbyt dużo ludzi ogarniających FTTH i po prostu nie ma rąk do pracy. Nawet jeden z operatorów lokalnych buduje POPC, chociaż na początku protestował przeciwko projektowi. (;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawsze się jakaś mała firma znajdzie. Niektórzy wręcz tylko to robią bo nie uśmiecha im się latać po słupach jak małpa czy wieszać kilometry kabla gdzieś w szczerym polu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To chyba na południu Polski, bo tam jest z FTTH zauważalnie lepiej. Pomorskie pod tym względem radzi sobie źle, a rąk jest do pracy tak mało, że wspomniany operator lokalny nawet do swojej sieci aktualnie nie przyłącza.
Nie wiem czy robiłeś kiedyś coś z dotacji UE, ale kary za niezrealizowanie projektu bolą nawet największych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pikernapisał(-a)
To chyba na południu Polski, bo tam jest z FTTH zauważalnie lepiej. Pomorskie pod tym względem radzi sobie źle, a rąk jest do pracy tak mało, że wspomniany operator lokalny nawet do swojej sieci aktualnie nie przyłącza.
Całkiem możliwe. A ukraińcami się nie wspomagają? Latem byłem w Międzyzdrojach to się dowiedziałem że dużo z nich pracuje przy budowie ośrodków i hoteli dla turystów.