Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie światłowodu Tawęcino

pepsiook
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Witam, przychodzę z zapytaniem czy byłaby jakaś możliwość podłączenia światłowodu u mnie, gdy parę km ode mnie robią właśnie z racji projektu POPC.01.01.00-22-0082/17? Wiem, że ten projekt jest konkursowy i nie na rękę im bo się nie opłaca, ale czy byłaby jakaś możliwość lub co mógłbym zrobić aby przyciągnęli do mnie ten światłowód? Adres: Tawęcino 45

Edycja tytułu - dodanie miejscowości - Rafał

9 ODPOW. 9
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Podłączenie światłowodu

Wiadomość zawiera hiperłącze

@pepsiook sprawdź na stronie UKE, czy faktycznie nie ma Twojego adresu:

https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/

Podłączenie adresów, które nie są ujęte w POPC raczej nie będzie możliwe.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Podłączenie światłowodu

A czy Twój adres jest poprawny? Nie ma go w żadnych bazach adresowych.
pepsiook

Podłączenie światłowodu

Jak najbardziej jest poprawny, gmina: Nowa Wieś Lęborska, powiat lęborski.

pepsiook

Podłączenie światłowodu

Mój adres jest zgłoszony jako "zgłoszenie popytu", lecz ta nie wiem czy sugerować się tą mapką, gdyż mój znajomy posiada światłowód 2km ode mnie pod adresem Tawęcino 32A, a nie ma na mapce pokazane tego. Chyba, że nie rozumiem tej mapki.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Podłączenie światłowodu

Wiadomość zawiera obraz

A mógłbyś podać dokładniejszą lokalizację, współrzędne?

Na Geoportalu widać 47 a potem przeskok na 41.

45.PNG

pepsiook

Podłączenie światłowodu

Współrzędne: 

54°39'38.9"N 17°45'58.5"E

Na mapie może pokazywać moją miejscowość jako Piotrowo, lecz od dawien dawna ta nazwa nie jest używana.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Podłączenie światłowodu

Widzę, że to jest podpiętę pod osadę Piotrowo. Adres niestety jest pomięty w POPC. W Twojej okolicy Orange z samorządami stworzył tzw. Słupską Unię Światłowodową. Projekt POPC jest bliski ukończeniu, więc nie wiem czy jest możliwość podpięcia dodatkowych adresów. Sugerowałbym podpytać w lokalnym samorządzie. Ew namówić gminę by zgłosiła się po środki z nowego Funduszu Szerokopasmowego.
pepsiook

Nie ukrywam, że bardzo przydałby się mi ten światłowód, gdyż aktualny dostawca sobie leci w kulki i mocno przepłacamy jak za takie niskie prędkości (20/4 download/upload). Jeżeli jest to jedyne wyjście to trzeba będzie tak zrobić i poczekać na jakieś rozwinięcie sprawy. 

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

Nie chcę Cię martwić ale w tak małych miejscowościach i jeszcze z domami tak rozrzuconymi to chyba prędzej doczekasz się 5G. Chyba że jakiś lokalny dostawca podejmie się tego tematu w ramach POPC.