- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po złożeniu zamówienia technik twierdzi że nie ma światłowodu na mojej ulicy
Witam ! Na gov.pl i w Orange jestem w zasięgu swiatlowodu .Złożyłem zamówienie .Technik powiedział ,że nie ma na tej ulicy swiatlowodu i anulował zamówienie , a w Orange mówi ,że od roku jest . Jak rozwiązać ten problem ? Pzdr
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A fizycznie rzeczywiście jest światłowód? Widzisz mufy i kable na słupach lub może wiesz czy jest doziemnie poprowadzony światłowód? Sąsiedzi mają światłowód?
Jeśli tak to ponów zamówienie. Możesz też na infolinii to załatwić i przy okazji się dowiedzieć jaki jest podany powód anulowania zamówienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@toleknapisał(-a)A fizycznie rzeczywiście jest światłowód? Widzisz mufy i kable na słupach lub może wiesz czy jest doziemnie poprowadzony światłowód? Sąsiedzi mają światłowód?
Jeśli tak to ponów zamówienie. Możesz też na infolinii to załatwić i przy okazji się dowiedzieć jaki jest podany powód anulowania zamówienia.
Przy składaniu zamówienia mówili, że światłowód będzie podłączony napowietrznie. Przyjechał jednak technik i powiedział, że na mojej ulicy nie ma światłowodu. Nie znam się na tym, ale nie widziałem żadnych prac na słupach ani prac ziemnych, a od niektórych sąsiadów słyszałem, że o żadnym światłowodzie nic nie wiedzą. Na innej ulicy światłowód chyba rzeczywiście wisi na słupie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kevin161 Na internet.gov.pl masz zasięg rzeczywisty czy teoretyczny, hurtowy czy detaliczny?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli technicznie mogłeś założyć zamówie to Twój adres teoretycznie jest w zasięgu Orange, ale w praktyce jak widać nie jest. Takie rzeczy się zdarzają. Chyba że przyłącze masz doziemne a w systemie jest napowietrzane. Wiesz może kto jest teoretycznie właścicielem infrastruktury? Jakiś operator lokalny? A może hurtowy? Takie informacje znajdziesz na internet.gov.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kevin161 bardzo może, że właściciel infrastruktury jeszcze nie dokończył inwestycji. Sprawdź na internet.gov.pl kto nim jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odpowiem wszystkich w jednym cytacie . Na niebiesko. Pisze w zasięgu i obok kto usługi internetowe oferuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ze zdjęcia wynika, że jesteś w zasięgu co najmniej jednego hurtowego operatora, czyli SI. Niestety w sumie nie wiadomo, jak jest naprawdę. Chyba nie pozostaje nic innego jak pismo do Orange, z zapytaniem, jak jest naprawdę i z prośbą o wyjaśnienie / naprawę sytuacji .
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kevin161 a co mówi mapa zasięgu Orange? Adresy i strona gov.pl czasem płatają psikusa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1