- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenie z innym numerem, niż numer wybrany - sytuacja nadzwyczajna
Wczoraj miałem dokładnie taką sytuację.
Zona zadzwoniła do mnie o 16:05 (wybrała numer z książki, wyświetlił się prawidłowy numer, moje zdjęcie itd) ale dodzwoniła się do jakiejś starszej Pani. Nawet porozmawiały ponad 2 minuty bo trochę szok był. Żona myślała, że zgubiłem telefon 😄
Po zakończonej rozmowie od razu wykręciła numer do mnie jeszcze raz (o 16:08) i tym razem połączyła się prawidłowo.
W jej historii połączeń jest ewidentnie mój numer. Natomiast w billingu faktycznie o 16:05 jest jakiś inny numer.
Dzwoniłem do operatora i klasycznie "u nich wszystko ok".
Więc chyba doszło ewidentnie do błędu centrali.
P.S. robiłem różne testy potem dzwoniąc od niej na mój wyłączony telefon i błąd się już nie powtórzył
_________
* Wpis wydzielony jako nowy temat - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście takie rzeczy się zdarzają! Żona powinna być spokojna, że dodzwoniła się to zupełnie nieznanej Ci Kobiety. Ach ta wredna technologia! A kysz!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kopersky kiedyś przy telefonach stacjonarnych i centralach Strowger z wybierakami i podnosząco-obrotowymi to było normalne. Pamiętam jak się translacje miedzycentralowe pożeniły i pół dnia był cyrk, bo się nikt nigdzie dodzwonić nie mógł
Uważasz, że teraz technika nie może splatać figla, choć zdecydowanie rzadziej? Może i to nawet nie wiadomo, czy smartfon zawiódł,, stacja bazowa czy operator na sieci..
Miałeś okazję wyłapać to rzadko spotykane zjawisko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Koperskynapisał(-a)Więc chyba doszło ewidentnie do błędu centrali.
wybierak zgubił impuls
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kopersky przekłamanie na smartfonie albo na centrali. Jak będzie się powtarzać to należy zgłosić u operatora a prędzej wykluczyć telefon.