WItajcie,
Czy forum odwiedza jakiś pracownik Orange, który jest w stanie zweryfikować zakres budowy łacz z projektu POPC? Oryginalne doumenty sprzed 2 lat, gdy był wybierany beneficjent, pokazuje że do mnie nie dojdzie. Kończy się ulicę wcześniej, Ale byłem zaznaczony tam jako biała plama.
Strona
https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
pokazuje zaś jako w realizacji w ramach orygionalnej umowy/numeru projektu.
A warszawski zachodni nie jest ujęty w obszarach 3 i 4 konkursu co ciut dziwne, bo oryginalne lista adresowa sprzed dwóch lat pokrywała marne 30% białych plam, wiec trochę mało. Jakoś nie wierze, żę w 2 lata jacyś lokalni dostawcy w trudnym wiejskim terenie zbudowali kilkadziesiąt tysięcy łacz.
Względnie czy ktoś wie do kogo uderzyć u podwykonawcy Warszawskiego zachodniego żeby to zweryfikować?
zdrowia,
@ko20 możesz porównać jeszcze z danymi zamieszczonymi na stronie UKE:
Mi strona wysukiwarka.uke.gov.pl nie pokazuje nic nigdzie w całej polsce. Zakładam jakiś błąd na stronie, albo nie potrafię używać jej. Ale po ściągnięciu danych w Excellu mój adres figuruje jako w realizacji zaknczenie 20200901, a dane wydają się spójne z prezentowanymi na stronie https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
ulica kokosowa, strzeniówka.
Ale gdzie sprawdzisz?
Bo na stronie Orange o POPC nie ma adresu.
Na stronie UKE jest, choć w orygonalnej liście adresowej (sprzed 2-3lat) do ściągnięcia z strony CPPC, nie było. Co dziwne, na tej liście sprzed 2-3 lat było 90 domów do podłączenia, z około 300 białych plam we wsi. Teraz, na stonie UKE, widać prawie wszystkie domu "w realizaji", co trochę dziwne, bo w ramach projektu minimalne pokrycie było rzedu 30%. Jakoś nie uwierze że Orange frontem do klientów i przed szereg się wyrywa.
Najchętnie bym wyrwał kontakt do podwykonawcy który to fizycznie robi, to byłaby pewna informacja.
Jak wspomniałem, strone UKE znam. Dziwi mnie tylko, że te dane są mocno niespójne z tym co co stało w papierach 3 lata temu. A nie chce se robić nadziei a ciężko mi uwierzyć że Orange samo z siebie 90domów zamieniło na 300 domów.
Dlatego pytanie było czy bywa tu jakiś pracownik Orange, który mógłby w pomarańczowych papierach to zweryfikować?
co do danych na wyszukiwarce UKE zgłoś to aby poprawili
ja tak zrobiłem i już dane w moim rejonie są aktualne. UKE szybko reaguje. przynajmniej w moim przypadku tak było
wg informacji które uzyskałem w UKE dane co do terminów wykonania instalacji są wiążące