Oneplus 13R wifi calling

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 32
  • 0

Oneplus 13R wifi calling

Witam,

Czy dla modelu oneplus 13R planowane jest włączenie Wi-Fi calling? Lista telefonów od 3 miesięcy nie jest aktualizowana, a ta funkcja jest kluczowa w sieci Orange w Krakowie. Bez tego ani rusz...

13 ODPOW. 13

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Oneplus 13R wifi calling

@scorpiong  proś w włączenie funkcji dla Twojego numeru w BOK. Może zadziała. My tutaj to możemy tylko poprzeć pomysł dodania tego telefonu do listy.

https://nasz.orange.pl/t5/forums/postpage/board-id/Nasz-Orange-Pomysly

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Oneplus 13R wifi calling

@scorpiongnapisał(-a)

Lista telefonów od 3 miesięcy nie jest aktualizowana, a ta funkcja jest kluczowa w sieci Orange w Krakowie. Bez tego ani rusz...

Tu Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf masz aktualną listę zaktualizowaną tydzień temu (z 2 lipca 2025). Nie ma na niej modelu 13R.

@scorpiongnapisał(-a)

Czy dla modelu oneplus 13R planowane jest włączenie Wi-Fi calling?

A czy w ustawieniach masz włączone VoLTE/VoWiFi (WiFi calling - how do I enable it?)? Czy nie widzisz tej opcji? Zobacz Ultimate Guide: How to Enable Volt and WiFi Calling in OnePlus Mobiles [Step-by-Step Tutorial].

Z jakiej oferty Orange korzystasz, pytam bo Rozwiązano: Xiaomi - VoLTE i jeszcze jedno – Strona 14 - Nasz Orange - 140880.

@scorpiongnapisał(-a)

Bez tego ani rusz...

Jeśli masz problemy z zasięgiem wewnątrz budynku to niestety pozostaje WiFi Calling. 

• 8
  • 32
  • 0

Oneplus 13R wifi calling

Dzięki. Mój smartfon otwierał mi plik, który miałem już kiedyś pobrany z kwietnia. Nowy załącznik musiałem pobrać w trybie prywatnym. Nie mam jeszcze tego modelu, ale chyba nie ma co próbować, skoro nie ma nawet flagowców oneplus na liście. 5G też działa jak działa... Trzeba się dalej męczyć na starym gracie 😞 

• 2398
  • 10489
  • 94

Oneplus 13R wifi calling

Nie sugeruj się tylko listą urządzeń z PDFa, są sprzęty które dobrze działają z VoLTE i VoWiFi niebędące na tej liście, tak jak wspomniany w linku wyżej Xiaomi POCO X3 NFC. 

Jeszcze tak dla pewności - masz zaktualizowany soft do najnowszej dostępnej wersji w 13R?

Wspominasz tylko o WiFi Callingu, a VoLTE Ci działa czy też nie? 

• 8
  • 32
  • 0

Oneplus 13R wifi calling

Nie mam jeszcze tego telefonu i boję się kupować w ciemno. Już to przerabiałem z poco X3 pro. Męczyłem konsultantów i w końcu ktoś się zlitował i telefon został dodany. Najpierw włączali mi ręcznie, działało ok. godziny, system wykrywał że tel niezgodny i funkcja znikała.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Oneplus 13R wifi calling

@scorpiong  lepiej kupić taki, który jest wspierany. W przypadku tych, których nie ma na liście rożnie bywa.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

Oneplus 13R wifi calling

@scorpiong jak telefon kupujesz z wolnego rynku, to musi być na liście wspieranych w Orange, ja tam w sklepie Orange kupuję telefony i zero problemów, na raty oczywiście i jak promocja jest, to cena zbliżona, do tej wolno rynkowej.

• 8
  • 32
  • 0

Oneplus 13R wifi calling

@tolek , nie wiesz co jaki czas lista jest aktualizowana? Dawniej było co tydzień, teraz ostatnia aktualizacja była 2 lipca. 

• 2398
  • 10489
  • 94

Oneplus 13R wifi calling

Raczej nie ma stałego harmonogramu, zauważyłem że były aktualizacje co jeden-dwa tygodnie, może w wakacje tempo spada.