- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
Dzień dobry,
Mam pytanie o wifi calling i volte.
Napisałem maila do firmy oneplus pytając o możliwość aktywacji wyżej wymienionych usług. Odpisali że muszą dostać od sieci z której korzystam jakieś dane, i mogą to zrobić tylko przy współpracy z operatorem, a w samym telefonie przez aktualizacje ota.
I faktycznie, przy prawie każdej aktualizacji ota w changelogu pojawia się info o nowych sieciach z vowifi.
I teraz pytanie, czy Orange Polska jest w stanie coś takiego firmie oneplus dostarczyć\współpracować? Czy to w polskich warunkach jest niewykonalne? (Procedury, inny dział, urlop, po co się męczyć itp?)
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam z centralnej części krakowa gdzie zasięg orange kończy się przy oknie (okolice "starej" Grzegórzeckiej)
P.S. aplikacja Orange wificalling nie działa. Pewnie dlatego że telefon natywnie obsługuje wificalling.
Pozdrawiam, Daniel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
Co to znaczy, że aplikacja nie działa? Nie możesz jej zainstalować z Google Play? Jeśli tak to telefon najpewniej wspiera WiFi Calling w Orange, co nie znaczy, że na tej wersji softu co masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
No teraz już widziałem.
Tylko że ja nie pytam czy działa, bo wiem że nie działa.
Pytam czy może da się zrobić żeby działało.
I w zasadzie jest to pytanie do Orange Polska, bo to oni muszą współpracować z producentem telefonu.
To tylko ich dobra/zła wola.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
szkoda 😞
Ale dziękuję za odpowiedzi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
@areskrk, opracowanie oprogramowania do WiFi Calling wymaga wiele pracy i testów po stronie operatora i producenta. Im więcej pracy tym większe koszty, wiadomo. Dlatego pierwszeństwo mają u nas urządzenia, które mamy w ofercie i z których korzysta wielu klientów, bo chcemy, aby jak najwięcej osób mogło korzystać z usługi. OnePlus 6 nie tylko nie mamy w ofercie, ale i niewiele osób go w Polsce używa, sam wiesz. Dlatego jeszcze nie pracujemy nad wsparciem WiFi Calling dla tego urządzenia i innych modeli tego producenta.
Niemniej OnePlus 6 to super fajny telefon i mam nadzieję, że zrobi u nas karierę jak urządzenia Xiaomi i wtedy sprawa zacznie wyglądać zupełnie inaczej. To może jednak potrwać i nie spodziewałbym się natywnego wsparcia Wi-Fi Calling w najbliższych miesiącach.
A co do appki WiFi Calling to co znaczy, że "nie działa"? Zainstalowałeś i się nie uruchamia podczas nawiązywania rozmowy czy może jest zablokowana w sklepie dla OP6 i nie możesz jej nawet zainstalować?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONEPLUS 6 wificalling
Probowaliscie używać tej apki. Zresztą ocena w sklepie Play mówi sama za siebie. Przerywa, wywala się, nie slychac itp. Same problemy. Wywaliłem ja po tygodniu.