Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nowe przyłącze światłowodowe. Brak pomiarów od technika i brak możliwości instalacji.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 5
  • 0

Nowe przyłącze światłowodowe. Brak pomiarów od technika i brak możliwości instalacji.

witam,
Od około miesiąca w mojej okolicy jest dostępna infrastruktura światłowodu - w granicy działki mam wystającą taśmę z metalową taśmą do pomiaru. Od firmy wykonującej prace dowiedziałem się że łącze należy do Orange i w ciągu kilku dni technik wykona pomiary i będziecie można zamawiać usługę.
Do dn. dzisiejszego nie na stronie Orange widnieje że pod podanym adresem usługa nie jest dostępna, na infolinii stwierdzają to samo(zapewne korzystają z tego samego formularza do sprawdzania dostępności).
Gdzie mógłbym się dowiedzieć kiedy usługa będzie dostępna ponieważ mam dylemat czy przedłużać aktualną umowę o Internet z innym dostawcą w innej technologii?

*Doprecyzowałem nazwę tematu oraz przeniosłem z działu "Zakup nowej oferty" - moderator Wojciech.

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20394
  • 58901
  • 799

@schabek proponuję zgłosić uaktualnienie bazy adresów (dorejonizowanie) do świadczenia usług, być może uda się przyspieszyć możliwość podpisania umowy w Twojej lokalizacji.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1253
  • 5104
  • 26

A co pokazuje mapka na internet.gov.pl ?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14803
  • 60792
  • 750

@schabek  wiadomości mość od technika mówi, że jest nfrastruktura już jest...kwestia odbioru, czy już nawet ewidencji w systemie.

Śledź stronę mapy zasięgu Orange . Jeśli spada AM będzie adres w zasięgu FTTH, to znaczy, że możesz składać zamówienie