- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowe przyłącze światłowodowe. Brak pomiarów od technika i brak możliwości instalacji.
witam,
Od około miesiąca w mojej okolicy jest dostępna infrastruktura światłowodu - w granicy działki mam wystającą taśmę z metalową taśmą do pomiaru. Od firmy wykonującej prace dowiedziałem się że łącze należy do Orange i w ciągu kilku dni technik wykona pomiary i będziecie można zamawiać usługę.
Do dn. dzisiejszego nie na stronie Orange widnieje że pod podanym adresem usługa nie jest dostępna, na infolinii stwierdzają to samo(zapewne korzystają z tego samego formularza do sprawdzania dostępności).
Gdzie mógłbym się dowiedzieć kiedy usługa będzie dostępna ponieważ mam dylemat czy przedłużać aktualną umowę o Internet z innym dostawcą w innej technologii?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowe przyłącze światłowodowe. Brak pomiarów od technika i brak możliwości instalacji.
@schabek proponuję zgłosić uaktualnienie bazy adresów (dorejonizowanie) do świadczenia usług, być może uda się przyspieszyć możliwość podpisania umowy w Twojej lokalizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co pokazuje mapka na internet.gov.pl ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@schabek wiadomość od technika mówi, że infrastruktura już jest...kwestia odbioru, czy już nawet ewidencji w systemie.
Śledź stronę mapy zasięgu Orange . Jeśli tam będzie adres w zasięgu FTTH, to znaczy, że możesz składać zamówienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@schabek O jakiej metalowej taśmie mówimy? Kable abonenckie są zakopywane przy granicy działki w postaci zwiniętego zapasu kabla. Nie ma tam żadnych metalowych taśm. Najlepiej zrób zdjęcie to zobaczymy. Usługa musi być aktywna sprzedażowo aby była widoczna w bazach.