Nie mogę się doczekać światłowodu mimo że zakopali tylko 30 metrów ode mnie.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 18
  • 0

Fajnie, że macie o czym pisać. Ja czekam, i czekam, i z roku na rok spadam na kolejny rok. Teczka kwitów puchnie (UKE, CPPC, został jeszcze UOKiK i NIK. Sidusisy, zgłoszenia wprost w Orange "Na Twój adres posiadamy już zgłoszenie popytowe na światłowód), dowiedzieć się czegokolwiek - nie sposób. A światełko zakopali 30 m ode mnie w linii prostej (z lewej strony) i odpalają niebawem nieistniejące punkty adresowe (z prawej strony).

*Post wydzieliłem z tematu "10 lat światłowodu Orange 😉" - moderator Wojciech.

9 ODPOW. 9

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

10 lat światłowodu Orange ;)

• 4
  • 18
  • 0

10 lat światłowodu Orange ;)

Oczywiście. Orange nie odpowiedziało. Ani bezpośrednio, ani poprzez interwencję konsumencką UKE.

Dodam, że cały problem wynika z niezrozumiałego podziału między Orange a Światłowód Inwestycje.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

@markuusnapisał(-a)

Dodam, że cały problem wynika z niezrozumiałego podziału między Orange a Światłowód Inwestycje.

A mógłbyś podać więcej szczegółów? Jakiś kontekst? SI nie świadczy przecież usług dla klientów indywidualnych. Gdyby nie opłata za korzystanie z sieci innego operatora na fakturze, to bym nawet nie wiedział że łącze jest SI a nie Orange. Nigdy z SI nie miałem żadnego kontaktu - ani w kontekście instalacji, ani obsługi ani umowy.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@markuus  to, że jest kabel nie oznacza od razu, że jest sygnał i punkt jest już oddany do użytku. Sprawdź na stronie Orange, czy już jest Twój adres dostępny.

• 6
  • 27
  • 0

@Glut i co to da? Można mieć sytuację taką jak ja.

ralliartur_0-1763045723721.png

Pokaż ofertę powoduje przeładowanie strony a oferty nadal brak. Orange powinien ogarnąć sposób informowania klientów o tym na jakim etapie jest inwestycja.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Sprawdź adres  pod tym linkiem:

KLIK

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@ralliartur  i to też wiadomość, znaczy, że coś gdzieś jeszcze "nie gotowe".

• 6
  • 27
  • 0

@atlas_cudow 

A ten screenshot w poście to sobie w paint narysowałem? Przecież ja go zrobiłem dokładnie na tej stronie.

@Glut 

Co "nie gotowe"? Brak trensparetności wychodzi - jak jest komunikat możesz mieć światłowód to ja chcę ofertę a nie loopback który nigdzie nie prowadzi. Poza tym umowa KPO była podpisana na mój obszar w grudniu 2023 - dwa lata temu więc było dostatecznie dużo czasu żeby ogarnąć serwerownię. O kładzeniu kabla nie mówię, bo wisi od sierpnia. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

A skąd ja mam wiedzieć, jakich używasz programów graficznych?

A tak serio. Na stronie Orange jest 2 formularze:

Taki:

atlas_cudow_0-1763366889751.png

i taki:

atlas_cudow_1-1763366927717.png

I np. dla mojego adresu  pierwszy formularz  nie pokazuje dostępności światłowodu, ale ten drugi już tak.  

Dlatego wrzuciłem Ci link do tego drugiego formularza, który w mojej ocenienie ma aktualne dane.