Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nie działające LTE na XZ1.

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Recenzent
  • 3
  • 3
  • 0

Nie działające LTE na XZ1.

Witam. Mam pewien problem, mianowicie nie działa mi LTE w telefonie, znaczy się działa, ale tylko w dużych serwisach typu Facebook czy YouTube. Reszta stron jest niedostępna, wyświetla się komunikat:
"Ta witryna jest niedostępna, ERR_ADDRESS_UNREACHABLE". 
Próbowałem na nowo pobierać ustawienia internetowe, zmieniać preferowany tryb połączenia, skanowałem w poszukiwaniu wirusów, resetowałem też telefon (Xperia XZ1) do ustawień fabrycznych i nic. LTE wyświetla się jako aktywne, próbowałem też zakupić dodatkowy pakiet 500 MB internetu i nadal nic. Po Wi-Fi nie ma żadnego problemu, po prostu tak jakby nie całkiem działa transmisja danych (nie mam żadnych limitów ustawionych). Prosiłbym o pomoc i wszystkim z góry dziękuje ; )

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Guru *
  • 2486
  • 4893
  • 160

Nie działające LTE na XZ1.

Nie chodzi o nazwę, APN ma być internet.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 40, Guru *****
  • 31452
  • 29778
  • 1334

Nie działające LTE na XZ1.

Zmień apn na internet i protokół apn na ipv4

Poziom 36, Guru *
  • 2486
  • 4893
  • 160

Nie działające LTE na XZ1.

Jaki masz punkt postępu APN ? 


Poziom 11, Recenzent
  • 3
  • 3
  • 0

Nie działające LTE na XZ1.

Punkt dostępu "Orange Internet".
Zmieniłem protokół na IPv4, zapisałem, zresetowałem telefon i LTE. Efekt - Brak internetu "ERR_INTERNET_DISCONNECTED".


Poziom 36, Guru *
  • 2486
  • 4893
  • 160

Nie działające LTE na XZ1.

Nie chodzi o nazwę, APN ma być internet.


Poziom 11, Recenzent
  • 3
  • 3
  • 0

Nie działające LTE na XZ1.

Faktycznie miałem "internetipv6" zmieniłem na "internet" i działa. Jesteś boski ;D
Dzięki wielkie ❤️


Poziom 36, Guru *
  • 2486
  • 4893
  • 160

Nie działające LTE na XZ1.

No bez przesady 🙂