- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Następca SMSa już w Polsce
https://www.spidersweb.pl/2020/05/rcs-w-polsce-orange-t-mobile.html/amp
Przyznać się kto już ma? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczyn_86 czytałem o tym, lepsze to od SMS, ale ja wolę krótkie połączenie, kiedyś SMS używałam dużo, ale połączenia były drogie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja to mam, już od dawna i nazywa się iMessage 🤪
RCS to to samo tylko na Androida,
generalnie w RCS chodzi nie o to, że łatwiej zadzwonić niż pisać SMS-y tylko o to, że nie będzie potrzeby korzystać z innych komunikatorów typu Whatsapp messenger itp. tylko będziemy mogli to zrobić przy użyciu wiadomości RCS wbudowanej w system telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uważam, że SMS jeszcze długo będzie na rynku, chociaż ostatnio wysyłam ich bardzo mało, około 1-2 na miesiąc. Pewnie będzie możliwość wyboru, jak będziemy chcieli wysyłać wiadomości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawsze lepiej jak jest coś nowego... Czekam na RCS 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj w artykule podają, gdzie szukać i jak włączyć nową wersję SMS-ów, znaczy się RCS:
https://whatnext.pl/wiadomosci-rcs-juz-w-polsce-co-to-jest/
edit:
W sklepie Google Play już są dostępne różne aplikacje obsługujące RCS, jak również SMS, MMS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wlasnie wlaczylem u siebie😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przyznam szczerzę, że jeśli operatorzy nie wprowadzą do tej usługi bezpłatnego transferu danych, to moim zdaniem absolutnie to nie wypali. Dlaczego? Z prostej przyczyny - jest masa komunikatorów internetowych - Messenger, Insta, TikTok.... W dodatku w Apple jest iMessage. Na ten moment - kierowane jest to do pewnej niszy, która nie korzysta z w/w komunikatorów - bo absolutnie nie wprowadza to nic innowacyjnego 😉
I ja osobiście uważam, że tak zostanie. Bo nikt nie będzie się przerzucał z Messengera i innych do RCS'a. Dopiero wprowadzili, a już przereklamowany i przestarzały.
Ale z ciekawością będę ten wątek co jakiś czas śledził.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Google wprowadził aplikację i zaaplikowana jest w wiadomości, więc jest ok i nie trzeba na działania Operatorów czekać, tak poza tym sms i mms są płatne, tak samo dane mobilne, więc za wszystko płacisz, tak samo komunikatory co wymieniłeś, nie umożliwiają komunikacji za darmo, RCS mam na Xiaomi Redmi8 i Moto One, działa to jak trzeba i nie narzekam, komunikatorów nigdy nie używałem na telefonie, tak samo FB 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy komuś pobiera opłaty za wiadomości RCS (tekstowe i obrazki)? U siebie tego nie zauważyłem, nawet nie ma ich w historii połączeń w MO.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »