Na internet.gov.pl mój adres jest w zasięgu a Orange nie chce przyjąć zamówienia

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

Na internet.gov.pl mój adres jest w zasięgu a Orange nie chce przyjąć zamówienia

na internet gov  mój adres ma status jest w zasięgu a infolinia Orange twierdzi że adresu nie ma w bazie i nie chce przyjąć zgłoszenia a internet jest z dotacji 

3 ODPOW. 3

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4567
  • 23007
  • 107

Od kiedy na internet gov jest taki status? Jeżeli od niedawna to musisz po prostu poczekać kilka tygodni a twój adres prawdopodobnie zostanie dodany do bazy Orange. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2676
  • 12593
  • 77

@Budmax77  dotacją? Firma, która buduje sieć może coś dostać, a nie klient. Że strona pokazuje dostępność nie oznacza, że wszystko "jest dopięte na ostatni guzik". Orange nie sprzeda Ci czegoś, czego de facto jeszcze nie ma do zaoferowania.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16346
  • 68473
  • 883

@Budmax77  nie wszystkie adresy które są wykonane ze środków unijnych muszą być w zasięgu wszystkich firm świadczących dostęp do internetu.

Prawdopodobnie nie ma punktu styku pomiędzy Orange, a operatorem sieci w tym terenie, lub drugą mozliwosc- nie został adres ujęty w publikacji przekazywanej operatorom przez właściciela sieci