- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Maszt Orange w miejscowości Grądy - gm. Orzysz
Mam pytanie dot. masztu Orange w miejscowości Grądy - gm. Orzysz. Jest to maszt najbliższy działki, którą tam posiadamy. Najwyraźniej zakończyła się na ww. maszcie modernizacja i zauważyłem, że pojawiło się na nim pasmo LTE 900, a nie pasmo LTE 800 (informacja z BTS Search). Obecnie na działce używam router ZTE-MF258K w opcji Internet LTE dla Firm Biurowy (na razie łączę się z innym BTS`em). Moje pytanie czy wykorzystując ww. router, który posiadam będę mógł skorzystać z pasma LTE 900 i zagregować pasma na ww. maszcie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PanKarwowski jeżeli router obsługuje pasmo LTE 900 MHz, to powinno działać. Co do agregacji tego pasma, to zależy czy nadajnik becie umożliwiał takie połączenie pasm. Najlepiej samemu wykonać testy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PanKarwowski według Czy agregacja pasm w routerze ZTE MF258K jest możliwa? (elektroda.pl) jest możliwa agregacja na tym modemie. Warto zerknąć na Agregacja pasm LTE – co to takiego? - Poradnik Orange Może chodziło o 1800? To tak...
Edycja: pomyliłem się, co starość robi 🙂 Masz rację. Jest 800, 1800, 2100 i 2600 . Są jednak jeszcze szczątki 900 i to myli
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba właśnie w Orange jest LTE 800, a nie 900. Dlatego to pytanie...nie do końca wiem o co chodzi, bo jak rozumiem jest to związane z modernizacją sieci i powolnym "zamykaniem" pasma 900, które było przeznaczone dla UMTS. Pytanie więc, czy w Orange planują uruchamiać na paśmie 900 technologię LTE. To, że router agreguje pasma wiem, bo z niego korzystam. Dziwi mnie LTE 900 na maszcie.