Mój adres znajduje się w popytowej bazie na światłowód ale od 3 lat nic się nie dzieje

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 52
  • 0

Mój adres znajduje się w popytowej bazie na światłowód ale od 3 lat nic się nie dzieje

Witam, czy ktoś z państwa wie jak najszybciej uzyskać światłowód, w mojej miejscowości jest co nie co gdzieś światłowód ale w mojej okolicy nie , zgłaszałem zapotrzebowanie  światłowód w formularzu orange 3 lata temu i dostałem odpowiedz rok temu w Styczniu że mój adres znajduje sie w popytowej bazie danych, czekam do tej pory i nic nadal nie wiem, dzwoniłem też do orange kiedy będzie i czy jest jakaś możliwość ale nie wiedzą, zgłaszałem też zapotrzebowanie światłowodu do kilka operatorów ( w tym także orange) na internet.gov ale też nikt sie nie odezwał, 

9 ODPOW. 9

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2403
  • 7419
  • 232

Świałowód

A jakaś informacja na internet.gov.pl jest ? Planowana ?

• 14
  • 52
  • 0

Świałowód

@Arti_Kn_Pl  Pisze że zasięg teoretyczn

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@kacper211  zadaj pytanie mailowe Zespołowi CPPC. Adres wygooglasz bez problemu. 

Drugie, to analiza kto ma światłowód w Twojej miejscowości i pismo do tego operatora o plany rozwoju sieci. Co, którzy mają przyczółek w danym rejonie przeważnie wygrywają konkursy z dofinansowaniem unijnym KPO/FERC bo mają najtaniej, gdyż mają już punkty styku dla dalszego rozwoju infrastruktury 

Co to za miejscowość?

• 14
  • 52
  • 0

@agat13 Miejscowość to Miłoszewo

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@kacper211 

• Pomorski Światłowód (inwestycje z UE): Często obsługuje te tereny, kontakt: ✉️ kdawidowicz@pomorski-swiatlowod.pl, tel. 780 288 636.
  • Strona gov.pl ,aby sprawdzić dostawców w rejonie 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2624
  • 10217
  • 38

@kacper211napisał(-a)

zgłaszałem zapotrzebowanie  światłowód w formularzu orange 3 lata temu i dostałem odpowiedz rok temu w Styczniu że mój adres znajduje sie w popytowej bazie danych

zgłosiłeś popyt na adresie, to adres się znalazł w popytowej bazie. Po to jest formularz. A że ktoś po 2 latach spojrzał i stwierdził, że kliknąłeś w formularz ... cóż ...

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Czasem warto zapytać i jakiegoś lokalnego operatora. Z nimi się łatwiej dogadać.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@kacper211  pytaj tego operatora, który "gdzie nie gdzie ma światłowód". Co do Orange to 

możesz napisać do Skierniewic na adres korespondencyjny:

Orange Polska S.A.

Jagiellońska 34

96-100 Skierniewice 

z dopiskiem "dorejonizowanie" lub "inwestycja"

o właśnie dorejonizowanie lub weryfikację możliwości współfinansowania inwestycji...może być szybciej tylko w przypadku, kiedy operator będzie miał takie możliwości i się zgodzi.;

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 542
  • 2290
  • 5