- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
KPO - Adres w pliku prognoza na Q4 2024
Witam!
Mój adres dostał się do projketu KPO, zarówno na internet gov jak i w orange widnieje, że prognozowana data rozbudowy to Q4 2024. W pliku na stronie hurt-orange jest dokładnie podane, że Grudzień 2024, jednak w mojej miejscowości na chwilę obecną śladów ekipy brak. Jak wygląda terminowość względem pliku? Czy jest szansa, że jednak mój adres będzie pominięty? Jaki dział Orange można podpytać o szczegóły?
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
sąsiad i kuzyn mieli wyznaczony termin, nie prognozę na marzec 2022
po czym podłączenie zostali odpowiednio w sierpniu 2022 przez jakieś problemy formalne z jedną z działek przez którą była prowadzona głowna nitka światłowodu, pisz maila do UŚ może juz mają jakieś wieści ococho orangeswiatlowod@orange.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, że to mail kontatkowy do Nich? Pokazuje, że nie ma adresata 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dworak123 to, że termin minął to raczej nie ma, ale informację otrzymać możesz tylko po napisaniu oficjalnego pisma z zapytaniem o termin realizacji i wysłaniu na adres korespondencyjny Orange w Skierniewicach
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Możesz pisać również do jednostki CPPC i tam dopytać mailowo o termin realizacji, ale to raczej będą pobożne życzenia, a nie konkret
Z dopiskiem inwestycja światłowodowa
Podaj przybliżony adres, może nam się uda coś wyszukać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miejscowość to Tymawa 83-140 Gmina Gniew Powiat Tczew Województwo Pomorskie. Prawie cała wioska z tego co widać zakwalifikowała się do projektu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dworak123 z tego co widzę, to kilka adresów w miejscowości jest w zasięgu FTTH. Wniosek: przyczółek jest. Usługa dostępna 2Gb/sek mówi o tym, że to sieć operatora Orange.
Stąd i rozbudowa w gestii operatora
Mapy google podpowiadają, że przyłącza realizowane są doziemnie, bo słupów brak...
Stąd wnioskuje, że opóźnienie w realizacji wiąże się albo z ustaleniami dokumentacji i projektowe albo kwestia kosztów wykonania
Pisz i pytaj. Sporo już wiesz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, wcześniej w miejscowości był projekt POPC też Orange podłączało. Żeby było lepiej światłowód nawet idzie w rowie przed moim domem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dworak123 dlatego warto pukać...warto pisać, bo wykazujesz zainteresowanie i popyt. Im więcej osób grupowo się zgłosi, tym mniej zostanie później pominiętych w realizacji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korespondecję już wysyłałem dawno. Już z czasów kiedy był projekt POPC u nas i mojego adresu nie podłączyli to będzie kilka lat wstecz i jak widać się opłaciło bo w KPO jestem uwzględniony. Mimo wszystko tak jak piszesz. Będę się do nich jeszcze raz odzywał 🙂