25-01-2020
15:51
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
25-01-2020
15:51
Jordanów - świtałowód w ramach POPC
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy jest może znana data budowy sieci światłowodowej w miejscowości Jordanów (woj. małopolskie) ul. 3 Maja?
Czy będzie ktoś chodził do domów które są zaznaczone w projekcie z zapytaniem o budowę przyłącza czy jest to robione z automatu?
Mam nadzieję że ta osoba zostawi jakieś powiadomienie w skrzynce na listy gdyby nikogo nie było w domu.
Etykiety:
6 ODPOW. 6
25-01-2020
16:24
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
25-01-2020
16:24
Czas rozliczenia POPC w tym rejonie to 30.09.2020.
Wg planów do pierwszego kwartału 2020 na stronach hurtu Orange nie ma planów, więc pewnie drugi lub trzeci kwartał tego roku.
Wg planów do pierwszego kwartału 2020 na stronach hurtu Orange nie ma planów, więc pewnie drugi lub trzeci kwartał tego roku.
26-01-2020
13:14
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
26-01-2020
13:14
Ok, dzięki za info
Myślę że w maju/czerwcu powinna być dostępność, w zeszłym roku robili na innej ulicy, zaczęli na wiosnę z końcem marca bodajże i później na mapie można było zamówić usługę.
Jeśli jakiś adres nie jest ujęty w projekcie nie ma możliwości podłączenia do sieci jeśli by chciał?
Czytałem inne wątki i taka możliwość istnieje dopiero po upływie okresu trwałości projektu, a gdyby ktoś zrezygnował z przyłącza to czy można by było "przenieść" to przyłącze do kogoś kto nie jest w projekcie?
Myślę że w maju/czerwcu powinna być dostępność, w zeszłym roku robili na innej ulicy, zaczęli na wiosnę z końcem marca bodajże i później na mapie można było zamówić usługę.
Jeśli jakiś adres nie jest ujęty w projekcie nie ma możliwości podłączenia do sieci jeśli by chciał?
Czytałem inne wątki i taka możliwość istnieje dopiero po upływie okresu trwałości projektu, a gdyby ktoś zrezygnował z przyłącza to czy można by było "przenieść" to przyłącze do kogoś kto nie jest w projekcie?
26-01-2020
13:18
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
26-01-2020
13:18
Orange musiałoby by to zgłosić do CPPC (instytucja koordynująca POPC). Niestety to wydłuża okres realizacji projektu, a data jego rozliczenia jest już za bliska końca. W zeszłym roku był oddzielny konkurs na "pominięte adresy". Ale na ten rok póki co nie ma planów.
25-09-2020
12:38
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
25-09-2020
12:38
Jakieś wieści nt. budowy sieci oprócz tego że termin został przesunięty do marca 2021?
W terenie nic się nie dzieje 😕
28-09-2020
08:00
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
28-09-2020
08:00
@Anonimnapisał(-a)
Jakieś wieści nt. budowy sieci oprócz tego że termin został przesunięty do marca 2021?
A był u Ciebie projektant z Umową na udostępnienie nieruchomości ? Bez tego nic nie mogą robić na Twojej posesji.
08-01-2021
14:49
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
08-01-2021
14:49
Nikogo nie było do tej pory; na mojej działce stoi słupek telekomunikacyjny, gdyby była potrzebna zgoda na dostęp do niego to oczywiście się zgodzę