- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak się korzystania tam gdzie faktycznie wyłączyli 3G? Może się ktoś podzielić wrażeniami?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)
A jak się korzystania tam gdzie faktycznie wyłączyli 3G? Może się ktoś podzielić wrażeniami?
Szczerze bardzo źle się korzysta jeśli ktoś wykonuje dużo połączeń podczas jazdy samochodem. W zachodniopomorskim nie ma 3G od maja 2024 i brakuje mi bardzo tego 3G. Usługi głosowe wcale nie poprawiły się po włączeniu L900 a pogorszyły. Na + Internet w Orange jest chyba najlepszy u nas w zachodniopomorskim bo często słyszę od znajomych którzy są w innej sieci że nie działa im internet albo słabo działa w tym samym miejscu ja nie notuje takich problemów. U mnie priorytetem są połączenia głosowe a prawie codziennie borykam się ze zrywaniem połączenia, zanikami głosu więc postanowiłem że podziękuję Orange spróbuję zerwać umowę z ich winy a jak nie to zapłacę karę ale już więcej nie mogę korzystać z ich sieci. 3G niby takie przestarzałe ale swoje obowiązki pełniło i nigdy nie miałem problemów z połączeniami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Harmonogram wyłączenia 3G w Orange
@Glutnapisał(-a)A jak się korzystania tam gdzie faktycznie wyłączyli 3G? Może się ktoś podzielić wrażeniami?
Mnie zrzuciło do 2G w trakcie rozmowy ale jakość była OKej. Drugi telefon był w 3G bo nie jest wpuszczany do VoLTE (jak i do VoWiFi) mimo włączonej takiej opcji w ustawieniach. Rozmowa Nju -> Orange na Kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)
Szczerze bardzo źle się korzysta jeśli ktoś wykonuje dużo połączeń podczas jazdy samochodem. W zachodniopomorskim nie ma 3G od maja 2024 i brakuje mi bardzo tego 3G. Usługi głosowe wcale nie poprawiły się po włączeniu L900 a pogorszyły. Na + Internet w Orange jest chyba najlepszy u nas w zachodniopomorskim bo często słyszę od znajomych którzy są w innej sieci że nie działa im internet albo słabo działa w tym samym miejscu ja nie notuje takich problemów. U mnie priorytetem są połączenia głosowe a prawie codziennie borykam się ze zrywaniem połączenia, zanikami głosu więc postanowiłem że podziękuję Orange spróbuję zerwać umowę z ich winy a jak nie to zapłacę karę ale już więcej nie mogę korzystać z ich sieci. 3G niby takie przestarzałe ale swoje obowiązki pełniło i nigdy nie miałem problemów z połączeniami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Roberto971 dziękuję bardzo za odpowiedź. Też się boję bo dużo rozmawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba pozostaje sobie w trasie ustawić wyłącznie 2G żeby nie przerywało tylko gorsza jakość połączeń. Telefon obsługuje volte ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wygląda korzystanie z sieci po faktycznym wyłączeniu 3G
Tak telefon obsługuje VoLTE. Wcześniej korzystałem z telefonu Samsung Galaxy s21 (zrywało połączenia) kilka dni temu postanowiłem kupić nowy telefon i wybrałem Honora Magic 7 i tu sie zaczęły jeszcze gorsze problemy bo w tym telefonie nie mam suwaka aby wyłączyć VoLTE jest z góry narzucona usługa i od kilku dni gdy próbują zadzwonić do mnie to dopiero za 2/3 razem połączenie dociera do mnie. Dziś przeprowadziłem test dzwoniąc na mój numer i 2 razy udało sie bez problemu za 3 razem słyszałem krótkotrwałe sygnały jakby zajętości linii a u mnie w telefonie cisza brak połączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Roberto971napisał(-a)Tak telefon obsługuje VoLTE. Wcześniej korzystałem z telefonu Samsung Galaxy s21 (zrywało połączenia) kilka dni temu postanowiłem kupić nowy telefon i wybrałem Honora Magic 7 i tu sie zaczęły jeszcze gorsze problemy bo w tym telefonie nie mam suwaka aby wyłączyć VoLTE jest z góry narzucona usługa i od kilku dni gdy próbują zadzwonić do mnie to dopiero za 2/3 razem połączenie dociera do mnie. Dziś przeprowadziłem test dzwoniąc na mój numer i 2 razy udało sie bez problemu za 3 razem słyszałem krótkotrwałe sygnały jakby zajętości linii a u mnie w telefonie cisza brak połączenia.
VoLTE w Orange graniczy z cudem więc nie dziwię się że ten honor ma czkawkę. Spróbuj przez czat/infolinie zrobić reset ustawień VoLTE bo telefon jest na liście wspieranych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912napisał(-a)
@Roberto971napisał(-a)Tak telefon obsługuje VoLTE. Wcześniej korzystałem z telefonu Samsung Galaxy s21 (zrywało połączenia) kilka dni temu postanowiłem kupić nowy telefon i wybrałem Honora Magic 7 i tu sie zaczęły jeszcze gorsze problemy bo w tym telefonie nie mam suwaka aby wyłączyć VoLTE jest z góry narzucona usługa i od kilku dni gdy próbują zadzwonić do mnie to dopiero za 2/3 razem połączenie dociera do mnie. Dziś przeprowadziłem test dzwoniąc na mój numer i 2 razy udało sie bez problemu za 3 razem słyszałem krótkotrwałe sygnały jakby zajętości linii a u mnie w telefonie cisza brak połączenia.
VoLTE w Orange graniczy z cudem więc nie dziwię się że ten honor ma czkawkę. Spróbuj przez czat/infolinie zrobić reset ustawień VoLTE bo telefon jest na liście wspieranych.
Dziękuję Ci bardzo za to że poinformowałeś mnie o tym że telefon jest na liście wspieranych bo dziś Pani na czacie napisała że mojego telefonu nie ma na liście i że VoLTE nie będzie działać prawidłowo kurcze szukałem tej listy ale znalazłem z 2024 roku niezaktualizowany, jesteś super 😉😉 jeśli chodzi o reset to wykonała Pani na czacie ale jeszcze zadzwoniłem na infolinię i podałem przykłady połączeń w zgłoszeniu technicznym które nie dotarły do mnie aby technicy zweryfikowali przyczynę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@toleknapisał(-a)Mnie zrzuciło do 2G w trakcie rozmowy ale jakość była OKej. Drugi telefon był w 3G bo nie jest wpuszczany do VoLTE (jak i do VoWiFi) mimo włączonej takiej opcji w ustawieniach. Rozmowa Nju -> Orange na Kartę.
Muszę się poprawić, najprawodpodobniej to było 2G -> 2G, zrobiłem test w tej samej lokalizacji i dwa telefony były w 2G w trakcie połączenia.