- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłaczyć VoLTE na iPhonie 12 Pro
Po wyłączeniu volte jakość rozmów w moim przypadku uległa poprawie, nie ma dziwnego metalicznego dźwięku rozmówcy przy słabym zasięgu lub przełączaniu nadajników. Ale moim zdaniem w ustawieniach sieci powinien znajdować się przełącznik który umożliwia wybór rozmów po volte lub bez. Bardzo bym prosił moderatora o zapytanie techników czy w przyszłości jest możliwe dodanie takowego do nowego ios, ponieważ wiem iż operator może sugerować programistom Apple własne rozwiązania tak jak było np. w przypadku zmiany ikony z 4G na LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Założyłem nowy temat w dziale pomysły.
https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Prze%C5%82%C4%85cznik-volte-w-iphone-12-pro/idi-p/285734
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytanie @jaro50, czy Twój iPhone jest kupiony w Orange? No i czy taki sam model niebrandowany ma dostępny ten suwak z wyłączeniem VoLTE?
Bo jeśli nie, to raczej kwestia apple, a nie Orange.
Wg tego, co zobaczyłam na zagranicznej stronie, to powinien być, ale na polski rynek może być zupełnie inne oprogramowanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój iPhone nie był kupiony w sieci Orange ale pochodzi z polskiej oficjalnej dystrybucji, zresztą moim zdaniem nie powinno mieć to kompletnie znaczenia. Na drugie pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć, aczkolwiek możliwe że różni operatorzy mogą mieć tam różne ustawienia w zależności od tego czy obsługują sieć 5G czy tylko LTE. A na tym zagranicznym forum już nie ma tych ustawień https://support.apple.com/pl-pl/HT211828
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bezaikropka @jaro50 w przypadku iPhone nie ma znaczenia, czy jest z dystrybucji Orange, czy nie. Na iPhony nie jest wgrywane oprogramowanie Orange. Ważne, aby był z dystrybucji polskiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur to tym bardziej (wg mnie) bez sensu jest sugerowanie tworzenia pomysłu na dodanie przycisku do wyłączenia w iPhonie voLTE, bo Orange oprogramowania telefonu nie zmieni. Więc nie jest to pomocne, a zbywające.
Taka prośba (jeśli już) powinna być skierowana do Apple, żeby wprowadzili go wraz z aktualką swojego oprogramowania.