- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak sprawdzić z którym BTS się łączę
Nie rozważam zmiany. Sprzęt jest bardzo dobry. Łączę się z BTS oddalonym o 15 km, bo widzę z jaką nośną się łączy. Z NetMonster nie korzystam, nie mam tel. z Androidem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie twierdziłem, że masz zły router, tylko że są na rynku lepsze opcje, typowo kierunkowe. Jeżeli masz iPhone to chyba taki kod pokazuje jakieś dane; *3001#12345#* ale nie wiem dokładnie jakie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten kod na iPhone od iOS27 zaczął działać w końcu prawidłowo - appka wyświetla dane o stacji natychmiast - więc polecam aktualizacje 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiązanie kierunkowe w postaci Mikrotik się u mnie nie sprawdziło. Kod do iPhone znam...ale problemem jest to, że ze względu na ukształtowanie terenu w miejscu gdzie operuje mój router nie mam czasami zasięgu w telefonie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja się nie dziwię, że telefon gubi zasięg, jak bts masz tak daleko. I tak bardzo dobrze zrobiłeś, że kupiłeś router zewnętrzny bo niektórzy uparcie używają routerów wewnętrznych. Z routerami kierunkowymi jest taki problem, że trzeba je bardzo precyzyjnie ustawić. Na dodatek nie radzą sobie z sygnałem, jeżeli pochodzi z odbicia. A tak z ciekawości, jakie masz transfery na tym zte?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W routerach zewnętrznych z reguły antena kierunkowa jest na 5G3600 a na resztę pasm są dookólne. 5G3600 z tak daleka raczej nie odbierzesz, inne pasma czy jest odbicie czy nie to mniej ważne skoro antena jest bardziej dookólna.
W takim przypadku lepiej postawić na wzmocnienie pasm 4G np. przez NOKIA 4G05-B 4G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że ta Noki będzie lepsza. Nie znasz i nie wiesz jakie mam warunki i z czym się „mierzę” w lokalizacji by w ogóle mieć zasięg….zbudowałem maszt przymocowany do komina wiaty by wynieść router 13m nad poziom gruntu by wyjść poza wysokość górek, które mnie otaczają (działka jest w dole nad jeziorem otoczona lasami). Oprócz pasm B1, B3 i B20 nie dolatuje do mnie B7 choć występuje na 2 BTSach w okolicy. Sygnały tych wspominanych nie są zadziwiające. Zdziwię Cię, ale zimą jak jest śnieg i nie ma liści pasmo N78 łapałem. Przyszła wiosna nie ma pasma 🙂 dlatego liczę tylko na N28 z agregacją B3, B1 i chcę pozyskać dane kiedy i czy dla najlepszym dla mnie BTS będzie to pasmo, bo myśle, że łapie je z dalszej stacji o której wspominałem. Zresztą mapy również to na razie wskazują.
Być może z czasem dołożą N78 na stację, która mnie interesuje.
Ile uzyskuję: 140/45 nad ranem, 90/30 w ciągu dnia, co traktuje za świetny wynik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jak na tak dużą odległość to fajny masz transfer. Miałem kiedyś te Nokię. Sprzęt nie jest zły w cenie do 300zl ale sprzedałem dość szybko. @Pan_K zastanawiałeś się nad agencją łącza?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »