- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet biurowy Orange - problem z prędkością
od kilku tygodni mam bardzo wolny internet LTE. W ciągu dnia prędkość jest tak niska, że momentami jest problem z otarciem strony www - nie wspominając już o próbie ściągania plików. Orange "wypina się" na moje reklamacje. Sprawa ewidętnie jest związana z przeciążeniem sieci w tym rejonie - z tym że przeciążenie trwa od początku wakacji i zakończy się pewnie wraz z ich końcem. Brak wsparcia ze strony orange i brak dobrej woli w rozwiązaniu sprawy jest rażący i karygodny. Macie jakieś pomysły na tą sprawę?
UOKiK ? UKE ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co masz napisane w umowie na temat minimalnych przepustowości?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w obecnej chwili nie odnajdę umowy. minimalna przepustowośc to minimalna przepustowowość, ale ja mówię o braku jakiejkolwiek prepustowośc momentami.
więcej bym zdziałał z arhaicznym modemem niż z tym internetem "pseudo LTE".
oczywiście, że minimalna przepustowość w umowie będzie tu najważniejszym argumentem ze strony orange, ale powinno zachwoać się fair - i postarać się załątwić sprawę a nie spuszczać po brzytwie. doskonale wiedzą, żę ich nadajniki nie są przygotowane na takie obciążenie jakie tu występują ( ja też o tym nie wiedziałem) a mydlą oczy lakonicznymi wytłumaczeniami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
otrzymaliśmy Pana kolejne zgłoszenie dotyczące jakości zasięgu sieci Orange w Zakopanem, w rejonie ulicy......
Ponownie sprawdziliśmy zgłoszoną kwestię. Potwierdzamy, że w podanym rejonie mogą obecnie występować utrudnienia w korzystaniu z naszych usług w związku z pogorszeniem jakości. Przykro nam, że nie możemy być bardziej pomocni w tej sprawie, jednakże ze względu na mobilny charakter usług oraz dotychczas przekazane wyjaśniania nie mamy podstaw do uznania tego zgłoszenia.
Pragniemy zaznaczyć, że podstawą do wznowienia postępowania reklamacyjnego w przyszłości będzie pojawienie się nowych, istotnych dla sprawy okoliczności. W przypadku ich braku dalszą korespondencję w tym przedmiocie pozostawimy bez merytorycznego rozpatrzenia, uznając tym samym proces reklamacyjny za zakończony.
W tym miejscu potwierdzamy, że planowany termin usunięcia utrudnień w Pana rejonie to 30.09.2017.
Przepraszamy za zaistniałe utrudnienia.
--------------------------
to jet ostatnia odpowiedź. wcześniej tłumaczono to ukształtowaniem terenu - więc zapytalem czy w nocy ukształtowanie się zmienia. Bo problem jest od południa do późnych godzin wieczornych - przed wakacjami go nie było - internet był super.
później konsultant rozpatrujący reklamację nie sprawdził gdzie internet biurowy ma ustaloną strefę i dostałem odpowiedź odnoszącą się do tego jakoby mój internet był używany w mieście oddalonym o 100km od faktycznego miejsca ustalenia strefy internetu biurowego. i cał czas " spuszczanie po brzytwie"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale niestety przy mobilnym internecie nie ma gwarancji m.in. prędkości. U Ciebie występuję jeszcze stan "pogorszenia jakości". Takie dane są raportowane w jakiś cyklach do UKE. Niestety tak jest w każdej sieci bo ciężko coś zagwarantować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozumiem, ale żeby internet znikał całkowicie ? przecież to jest masakra....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
karolkroll napisał(-a):od kilku tygodni mam bardzo wolny internet LTE. W ciągu dnia prędkość jest tak niska, że momentami jest problem z otarciem strony www - nie wspominając już o próbie ściągania plików. Orange "wypina się" na moje reklamacje. Sprawa ewidętnie jest związana z przeciążeniem sieci w tym rejonie - z tym że przeciążenie trwa od początku wakacji i zakończy się pewnie wraz z ich końcem. Brak wsparcia ze strony orange i brak dobrej woli w rozwiązaniu sprawy jest rażący i karygodny. Macie jakieś pomysły na tą sprawę?
UOKiK ? UKE ?
A sprawdzałeś prędkości w 3G ? W tym planie jest to chyba dozwolone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety tak jest przy usługach mobilnych. Sam kiedyś mieszkałem na terenie gdzie nadajniki wszystkich sieci były na kominie. Komin się zawalił. I cała wieś bez zasięgu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
w takim razie pozostaje chyba tylko założenie strony / bloga opisującego perypetie klienta, który ma łącznie 6 oddzielnych usług (w Orange) i jest w sieci o około 10 lat i przypadku tego problemu, w którym Orange nie ma zamiaru pomóc w najmniejszym stopniu.
A także opisanie procesu reklamacji też będzie ciekawą sprawą - bardzo wyraźnie widać, że nie mają zamiaru pomóc nawet w najmniejszym stopniu i wyszukują co raz to nowe powody (przy popełnianiu szeregu błędów oraz argumentacji niezgodnej z prawdą).
A więc czakam do końca umowy i przenoszę wszystkie numery do konkurencji - zobaczymy jak inni dbają bądź nie o swoich klientów 🙂
a konkluzja jest prosta: Kup usługi, jak najwięcej, daj zarabiać, ale jeśli będziesz miał problem, jeśli nie będziemy w stanie świadczyć Ci usług to i tak Ci nie pomożemy: płać mimo, że nie masz usługi.
---> Dodam, że po dzisiejszym telefonie UOKiK okazuje się, że są oni zainteresowani tą sprawą.