- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam posiadam Router B315s-22 wraz z internetem mobilnym LTE, szybkość tego internetu jest straszna, poprostu nie pozwala na normalne poruszanie się w sieci a o oglądaniu filmów czy graniu nie wspominając, w testach speed test jest zawsze poniżej 1 mb/s ,a często nawet poniżej 0,5 mb/s dodatkowo na routerze jest full kresek czy to LTE czy 3g. Macie jakieś rady odnośnie poprawy szybkości ? Gdy pisałem do Orange to mi poprostu go restartowali lub przełączali na 3g co nic nie daje , myślałem nad kupnem anteny ale nie wiem czy ma to sens.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widocznie BTS masz na tym paśmie przeciążony, nie przyspieszysz niestety i złotego środka na ten modem nie ma, jedyna opcja to wymiana na model z agregacją pasm, nowy czy używany Huawei E5785, wtedy też jest sens dokupienia anteny, ten modem na pewno osiągnie większe prędkości po LTE, co do B315s to bardzo kiepski modem i szkoda na niego kasy, konfiguracja też uboga, stąd też problemy są.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Huawi B315s szybkość internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widocznie BTS masz na tym paśmie przeciążony, nie przyspieszysz niestety i złotego środka na ten modem nie ma, jedyna opcja to wymiana na model z agregacją pasm, nowy czy używany Huawei E5785, wtedy też jest sens dokupienia anteny, ten modem na pewno osiągnie większe prędkości po LTE, co do B315s to bardzo kiepski modem i szkoda na niego kasy, konfiguracja też uboga, stąd też problemy są.