- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdzie zgłosić problem z siecia Orange będąc Klientem NJU?
Ogólnie, obecność anten LTE u sąsiadów sugeruje, że nie tylko Ty masz problem z zasięgiem (oczywiście to tylko sugestia, bo nie wiadomo w jakiej sieci mają sąsiedzi). Sprawdzałeś transfer na lepszych telefonach niż Hua , czy iPhone ? Huawei ma jeszcze tor radiowych w miarę ok, ale nie ma 5G. iPhone.. bez komentarza...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety mnogość anten powoduje, że one wzajemne się zagłuszają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)Mniej więcej, tak ale mapa agregacji pasm LTE pokazuje, że nie jestem na granicy
Nie dzwonisz z mapki tylko z telefonu. A telefon ledwie łapie resztki sygnału. To co tu mówić o agregacji? Żeby agregować trzeba mieć co agregować.
Ja nie słyszałem o takim zjawisku jak "zagłuszanie się anten", i ogólnie nie widzę jakichś obiektywnych powodów (ukształtowanie powierzchni, odległości od nadajników) które mogłyby aż taki słaby efekt dawać. Może jeszcze operatorzy nie ogarnęli konfiguracji. Ja mam do BTSów dalej i jestem w głębokiej dolinie, więc mnie nie dziwi że parametry mam jeszcze gorsze. Ale mogę normalnie rozmawiać, bo korzystam ze swojego WiFi (na światłowodzie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A takie pytanie - skoro Orange i T-Mobile współdzielą większość nadajników i anten w ramach NetWorks!, a limit na antenę wynosi 1500 użytkowników to te dwie sieci współdzielą ze sobą te 1500 użytkowników, czy każda z osobna sieć na każdej antenie ma 1500 użytkowników - czyli razem na jednej antenie 3000 użytkowników (no bo 1500x2)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem ile użytkowników może obsłużyć jeden BTS, ale jestem niemal pewien że to się tak prosto nie sumuje. Zresztą nawet jeśli, to jest to zmartwienie operatora nie Twoje. To oni odpowiadają za takie zaprojektowanie i wykonanie sieci, żeby obsłużyła wszystkich chętnych. I zwykle się to udaje, więc wiedzą jak to zrobić. Dzwoń, monituj, niech zrobią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 W wpisie "Co widzi operator komórkowy gdy jesteśmy w zasięgu"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tamtym roku byłem ze znajomymi na chwilę zobaczyć co dzieje się na Woodstocku (Broczyno) gm. Czaplinek Zachodniopomorskie. W telefonie zasięg pełny ale brak internetu brak możliwości wykonania połączenia i wysylania smsów u mnie w Orange jak i u znajomych w Play i Tmobile. Dopiero w Czaplinku udało mi się wykonać połączenie. Nadajniki w tym czasie w tych okolicach są tak przeciążone, że w trakcie wykonania połączenia telefon długo myśli potem zrzuca do 2G
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Roberto971 co innego gdy korzystamy sieci podczas koncertów czy innych wydarzeń na których jest mnóstwo osób i każda z nich chce skorzystać z sieci mobilnej. W moim przypadku nie ma w zasięgu mojego BTS'a, żadnego wydarzenia gdzie mnóstwo osób chce korzystać z sieci - są 3 sektory (jeden na południowy zachód, drugi na wschód i trzeci na północ) Ja korzystam z tego w kierunku wschodu i masakra - bez rozmów i bez internetu. Głównie w godzinach 06:00-12:00 i 17:00-21:30 - regularnie od poniedziałku do soboty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moim zdanie powinieneś zgłosić te problemy do Nju tak jak wyżej koledzy napisali. Najlepiej zrób speedtesty screeny powysyłaj im na maila zapisuj godziny kiedy nie możesz dzwonić a jeśli Nju nie pomoże to można kupić zwykłą startówkę z Orange za 5zł i tam zgłaszać.
- « Poprzedni
- Następny »