- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głucha cisza przy wykonywaniu połączeń
Chodzi o jednorazowy problem z zestawieniem tego konkretnie połączenia, czy systematycznie nie działa ci telefon?
Już to kilka razy do ciebie tu pisałem, ale powtórzę.
Jeśli to pierwsze, to śledztwo nie ma sensu. Nie każde połączenie udaje się zrealizować tak jak trzeba. To normalne. Zwykle wystarczy ponowić próbę za chwilę.
Jeśli to drugie, to udaj się do serwisu bo telefon ci szwankuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)Nie wiem, czy to po stronie adresata. Teraz próbowałem się skontaktować z krewnym i to samo. Wszystko tak jakby odebrał, ale głucha cisza i nic. Na wszelki wypadek zrobiłem fieldtesta i łączy z LTE2600 i agreguje LTE800 + LTE1800 + LTE2100 - czyli 4CA
telefon do ustawień fabrycznych, jak nie pomoże, to serwis pozostaje, bo jakby sim karta była walnięta, to LTE by też nie działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 i @IreneuszCD byłem w dwóch centrach serwisowych i powiedzieli, że wszystko jest OK. Z kartą też jest wszystko OK bo już w galerii czy w innych miejscach normalnie łączyło mnie z adresatem do którego dzwoniłem - wszystko działało sprawnie
Tylko u mnie na osiedlu nie działa coś - ale nie wiem co, nawet nie dostałem SMS-a od Orange, że mogą być jakieś prace na nadajniku tam gdzie mieszkam, z VoWiFi też nie skorzystam bo wifi u mnie za słabe, nawet jak jestem przy samym routerze to nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Natomiast z WiFi coś tam można zrobić. Nawet na ADSL powinno to działać, kluczem jest jednak dobry AP. Skoro nawet blisko "rutera" nie zaskakuje, to są dwie możliwości. Albo usługa/telefon nie ma tej opcji włączonej/obsługiwanej albo sygnał WiFi jest dramatycznie słaby. W obu wypadkach coś można z tym zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 ale do sieci powinno mnie wpuścić jak dzwonie po VoLTE - bo w końcu co by mogło być ważniejszego dla anteny niż zwykłe połączenie abonenta sieci macierzystej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE to sieć komórkowa, VoWiFi to nie sieć komórkowa. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Z siecią komórkową może i jest u ciebie nie do końca dobrze, ale to nie znaczy że nie możesz korzystać z VoWiFi - właśnie do takich sytuacji ta usługa idealnie się nadaje. Nie ma dobrego zasięgu/działania sieci komórkowej (nie wchodzimy tu w rozważania dlaczego tak jest, ani kto lub co jest winne), to należy korzystać z łącza niezależnego o sieci komórkowej czyli z VoWiFi aka WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 jeśli chodzi o zasięg, to nie powiedziałbym że jest on słaby - w całym mieszkaniu wszędzie 4/4 kreski LTE, a z 5G do od 3 do 4 kresek, zależy jaka część mieszkania. Nie mówię teraz o VoWiFi tylko o VoLTE, że jak dzwonię to nie chcę mnie sektor wpuścić do sieci - ok. 2 godziny temu jak dzwoniłem to mnie odrazu rozłączało a z telefonem i SIM wszystko ok
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)...z VoWiFi też nie skorzystam bo wifi u mnie za słabe, nawet jak jestem przy samym routerze to nie działa
Jednak mówisz o VoWiFi.
Na temat działania usług telefonii komórkowej na Osiedlu Piastów w Krakowie się nie wypowiadam, ale kreski zasięgu nie wystarczą żeby sieć działała idealnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 wtedy mówiłem o VoWiFi
w tamtym poście:
@ign24467napisał(-a)@j131 jeśli chodzi o zasięg, to nie powiedziałbym że jest on słaby - w całym mieszkaniu wszędzie 4/4 kreski LTE, a z 5G do od 3 do 4 kresek, zależy jaka część mieszkania. Nie mówię teraz o VoWiFi tylko o VoLTE, że jak dzwonię to nie chcę mnie sektor wpuścić do sieci - ok. 2 godziny temu jak dzwoniłem to mnie odrazu rozłączało a z telefonem i SIM wszystko ok
Pisałem o VoLTE. Numer mam aktywny, wszystko zapłacone - i co - i nie łączy z adresatem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Natomiast napisałeś też że nie korzystasz z VoWiFi i tylko dlatego zasugerowałem że z tym można coś zrobić.
Ale to całkowicie Twoja sprawa, nie chcesz - nie musisz.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »