Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Do działania WiFi Calling lepsze WiFi 2.4 czy 5 GHz?

ROZWIĄZANE
Januszbba
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@Karlos1990  To włącze też volte więc jak będzie przeciążone wifi to przemieni się automatycznie na volte ?

Karlos1990
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Czy jest Wi-Fi Calling i Volte we Flex?

@Januszbba samo się nie przełączy w ten sposób. Musiałbyś rozłączyć się z wifi albo wyjść z jego zasięgu, aby przełączyło rozmowę na LTE.

Januszbba

Czy jest Wi-Fi Calling i Volte we Flex?

@Karlos1990  No rozumiem ale wtedy nie muszę kończyć rozmowy z kimś jak bym to przestawiał na volte ręcznie ? A jakbym rozmawiał z kimś i miał włączone równocześnie lte,wifi oraz wifi calling i volte?

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@Januszbba Niczego nie przestawiasz. Nie zawsze nawet widać te opcje. To są technikalia które w gruncie rzeczy ciebie nie obchodzą. Masz włączone, jest wsparcie w sprzęcie i usłudze, korzystasz i nie myślisz o tym. Jestem pewien że masz ciekawsze rzeczy do roboty.

Karlos1990
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

@Januszbba  tak jak pisałem wcześniej - przełączenie z VoWiFi na VoLTE będzie automatyczne bez utraty trwającego połączenia. Może wystąpić drobnostka techniczna, np. lekka cisza czy dyskretna różnica dźwiękowa oznaczająca przełączenie na zasięg LTE.

Januszbba

@j131  No wiesz kto pyta nie błądzi a mnie to interesuje.

Highlighted
j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Po co pytać na NO o technikalia, które są dobrze opisane gdzie indziej? Jeśli faktycznie by cię to interesowało, to bez problemu mógłbyś ciekawość zaspokoić samodzielnie.

Januszbba

@j131  Może i tak jest jak piszesz  ale mimo wszystko tutaj jest wspaniałe forum i mega fajni ludzie   którzy  chętnie spróbują Ci pomóc i to jest super sprawa  bo wujek google nie  pomoże Ci w takim stopniu  jak super ludzie na tym forum.