- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy będzie pasmo 3,6 GHz na mikrokomórkach, pikokomórkach i antenach dookólnych
Hej, czy Orange będzie wymieniał lub modernizował stare systemy mikrokomórek i pikokomórek na których 5G nie ma, a jak już to są to tylko doczepki do LTE?
Ponieważ, często z tych mikro/pikokomórek leci to fałszywe 5G - nawet nie na DSS tylko poprostu jest ikona 5G, a domyślnie łączy z LTE.
Wyłączają 5G2100 na BTS'ach w miastach, a z tych mikro/pikokomórek nadal leci to 5G które jest fałszywe - Orange lub N! będą coś robić z tymi starymi antenami i systemami? - włączą 5G3600?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 IMHO wszystko zależy od tego, co i gdzie się będzie opłacać modernizować. Tam gdzie jest mały ruch sieciowy nie będą pchać się w koszty. Ikonka jest i coś tam działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 zapewne będą reorganizować ruch. Wydaje mi się jednak, że głównym aspektem jest teraz uruchomienie 700-ki. Tak jak uruchomienie 3600 i 700-ka wymusi zmiany. Protezą 5G była przejściowa, ale wszystkiego na raz nie wyłączą o nie włączą nowego.
Tym bardziej, że już pisałem, że to organizm w wiecznej równowadze. Trzeba ją niestety zachować przy modernizacji, a obszar duży. Więc i działania etapowe. Tym bardziej, że jak się coś nie uda w wielu miejscach na raz, to kryzys murowany...straty, kary oto its. Która firma eksperymentuje na żywym organiźmie na taką skalę?
Takie jest moje zdanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rzecznik gdzieś pisał że włączali 5G3600 falowo a teraz zmienili taktykę i będą uruchamiać tam gdzie będzie taka potrzeba.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj