- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
Jakość połączeń zależna jest też od telefonu, flagowiec ma ją znacznie lepszą, i mnie iPhone 16 panuje na tym polu, Orange też przoduje, zestawianie połączeń z Plus czy Play, różne wychodzi i raz jest ok, raz słabo, siła sygnału też jest ważna, u mnie jest ok, dzwonię głównie do Orange i T-Mobile, wtedy jest ok, choć ja tam po 60, to pewnie żaden autorytet w tym temacie 🙃😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
Ja widzę ogromną różnicę gdy mam 5G. Zdarza się, że mój internet stacjonarny szwankuje, wtedy po przełączeniu się na internet z telefonu (5G) mogę spokojnie pracować dalej pracę. Przy LTE wszelkie wysyłanie czy ściąganie rzeczy z internetu jest (dla mnie) zauważalnie wolniejsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
@atlas_cudownapisał(-a)Pasmo C jest agregowane tylko w chwili większego transferu. Po wyłączeniu 5G telefon zamiast np n78 może doagregować sobię kolejne pasmo LTE, oczywiście w miarę możliwości. Poza tym, pisząc takie rzeczy po prostu sprawdźcie ile mA pobiera telefon w różnych warunkach, zamiast przepisywać internet.
Często tak sie dzieje – w celu oszczędzania baterii.
Co ciekawe gdy telefon się łączy z 5G3500 to czasami ogranicza on agregację pasm w LTE.
U mnie gdy mam LTE to agreguje 2600+1800+900+2100 MHz, a jak załączy sobie 5G3500 to wtedy agreguje tylko LTE2100+2600 + 5G3500.
@atlas_cudownapisał(-a)Poza tym, pisząc takie rzeczy po prostu sprawdźcie ile mA pobiera telefon w różnych warunkach, zamiast przepisywać internet.
Gdzie info o tym ile zużywa baterii mogę znaleźć? ⬆️
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
Jest zakładka bateria i tam wszystko jest, tak na Android jak i IOS 😎
iPhone ustawiony w trybie oszczędzania baterii, więc nic szybciej w trybie 5G, ale mi to pasuje, inna sprawa to obciążenie BTS, u nas jest dopiero pod wieczór ok 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
myślałem, że w internecie jest jakaś stronka gdzie jak się poda RSRP i RSRQ to obliczy ona ile telefon może zużyć baterii w takich warunkach - ale i tak dzięki, to wiem akurat że w ustawieniach takie coś można znaleźć 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
W accubattery jest taka informacja
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
@ign24467napisał(-a)myślałem, że w internecie jest jakaś stronka gdzie jak się poda RSRP i RSRQ to obliczy ona ile telefon może zużyć baterii w takich warunkach - ale i tak dzięki, to wiem akurat że w ustawieniach takie coś można znaleźć 👍
Tak na poważnie, jakie ma znaczenie ile telefon zużywa procent baterii, bo jak chce się ją ostrzędzać to są stosowne tryby w ustawieniach, jak nie, to lecimy z zużyciem baterii na max, na pewno transmisja danych baterię obciąża, tak jak i wymagające aplikacje, AIDA64 coś tam pokazuje, nie wiem jak inne aplikacje, bo mnie to akurat nie kręci, mam 3 telefony, to zawsze rezerwa jest 😉
Tak na szybko 😉
Najlepsze aplikacje do monitorowania kondycji baterii smartfona
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy 5G ma sens?
@ŁysaKaszankaINC podziwiam determinację, żeby pobierać dodatkową aplikacje, która robi dokładnie to samo, co systemowa w androidzie:)
- « Poprzedni
- Następny »