Czy światłowód będzie dostępny przed terminem oddania podanym na internet.gov.pl?

ROZWIĄZANE

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 3008
  • 11242
  • 65

Czy światłowód będzie dostępny przed terminem oddania podanym na internet.gov.pl?

@XKenziX to że masz kabel przy ogrodzeniu o niczym nie świadczy. Trzymaj się oficjalnego terminu. Jak usługi ruszą w 4 kwartale 2026 to będzie bardzo dobrze.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 38
  • 0

Sprawdzam codziennie - ogólnie na adresach które są już dostępne niedaleko mnie są takie możliwości.

U mnie bez zmian.

ralliartur_0-1765456437127.png

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 26
  • 0

@ralliartur Nie wiem czy jest sens sprawdzania codziennie, bo z tego co jest napisane na stronie internet.gov.pl to operatorzy mają obowiązek aktualizacji dostępności usług do 10dnia każdego miesiąca więc chyba raczej nie dają informacji częściej niż raz w miesiącu.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 38
  • 0

Na internet.gov.pl na pewno nie, ale na stronie operatora może być wcześniej i tam sprawdzam.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2917
  • 12449
  • 75

Np. w moim przypadku dostęp do światłowodu był o miesiąc wcześniej na internet gov, niż na stronie Orange. Podobna sytuacja pod innym adresami w mojej miejscowości.